En GüncelİKÇUPolitikaSağlıkSosyal

Azerbaycan Heyetinden İKÇÜ’ye Ziyaret

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Nahçıvan Özerk Bölgesi Sağlık Bakanı Samiq Sadixov, Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nasibova, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) Rektörü Prof. Dr. Zafar Gurbanov ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmed Melikov’u makamında ağırladı

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Prof. Dr. Süleyman Akbulut’un da hazır bulunduğu görüşmede, ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı işbirliği olanakları görüşüldü.

Ortak Değişim Programı Yapmak İsteriz 

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’yi ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti paylaşan Bakan Samiq Sadixov, ziyaretlerinin karşılıklı iş birliklerine vesile olması temennisini paylaştı. İKÇÜ’nün bilgi ve deneyiminden özellikle sağlık alanında faydalanmak istediklerini aktaran Bakan Samiq Sadixov, “Burada bulunmak onur verici. Başarılı bir tıp fakülteniz olduğunu biliyoruz. Sağlık alanında çalışan hocalarınızın tecrübelerinin Nahçivan sağlık sistemine oldukça faydası olacağını düşünüyorum. Bu konuda iş birliği yapmak istiyoruz. İKÇÜ ile sağlık sistemimizdeki hekimlerden, hemşirelere, tüm sağlık profesyonellerini kapsayacak bir değişim programı yapmak isteriz. Bu konuda geliştirilebilecek her türlü iş birliğinin destekçisi olacağız. Sayın Rektörümüze misafirperverlikleri için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İki Devlet Bir Millet Kavuştu 

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’ın Türkiye ile tek kara sınırı ve Türkiye’nin Türk dünyasına açılan kapısı olduğunu kaydeden Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nasibova da özellikle eğitim alanında yakın bir temas içinde olmak istediklerini ifade etti.  “Kapılar açıldı ve iki devlet bir millet kavuştu” diyen Doç. Dr. Nasibova, iki devlet arasındaki en önemli ilişkilerden birinin de eğitim konusunda yürütülen ilişkiler olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Nasibova “Sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi, bu ilişkilerin daha ileri noktalara gitmesi adına buradayız. Umarım bu alanda da yakın iş birliği platformları oluştururuz” şeklinde konuştu.

Sizlere Destek Olmaktan Memnuniyet Duyarız 

Azerbaycan heyetini İKÇÜ’de ağırlamaktan oldukça mutlu olduklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Saffet Köse de kardeş devletler olarak aradaki bağların güçlendirilmesi adına her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını vurguladı. Rektör Prof. Dr. Köse, “Sizleri burada ağırlamaktan çok mutlu oldum. Azerbaycan’da üç yıl görev yaptım. Dönerken kendi memleketimden ayrılıyormuş gibi hissettim. Orada kendi ülkemi gördüm. Bir millet iki devlet anlayışı sözde değil özde yaşanıyor. Gerek dil gerekse de kültür olarak kendi vatanınızda hissediyorsunuz. Sağlık alanında güçlü bir yapımız var. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Türkiye’nin en güçlü afiliye hastanelerimizle güçlü bir sağlık donanımına sahibiz. Bu alanlardaki değerli hocalarımızın tecrübeleri ile sizlere destek olmaktan memnuniyet duyarız” dedi.

Ziyaret, iş birlikleri alanlarının görüşülmesinin ardından hediye takdimi ile sona erdi.