EğitimEn GüncelİKÇUSağlık

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Erasmus Geribildirim Etkinliği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından Erasmus Geribildirim Etkinliği düzenlendi

Erasmus hareketliliği kapsamında, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde 10 haftalık bir eğitim programına alınan Romanyalı lisans öğrencilerinin, eğitim süreci boyunca bölüm hakkında edindikleri izlenimleri ve deneyimlerini paylaşması amacıyla, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Uygulama Laboratuvarında düzenlenen geribildirim etkinliğine Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ile bölüm akademisyenleri katıldı.

Romanya’nın “Constantin Brancusi University” of Targu-Jiu, Tıbbi ve Davranışsal Bilimler Fakültesi Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü lisans öğrencileri Elena Daniela Isac, Alexandra Maria Gruia ve Ionela Veronica Cerdac-Misu, Erasmus hareketliliği çerçevesinde İKÇÜ SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünde 31.07.2023-06.10.2023 tarihleri arasında 10 hafta süre ile eğitim gördü. Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında farklı konularda uzmanlaşmış bölüm öğretim elemanları tarafından teorik ve uygulamalı olarak eğitim alan öğrenciler, öğretim elemanları nezaretinde gerçekleştirdikleri klinik ziyaretlerle farklı kurumlarda yapılan rehabilitasyon uygulamalarını gözlemleme şansı da elde etti.

Eğitim programı sonrasında düzenlenen geribildirim etkinliğinde, süreç ile ilgili deneyimlerini paylaşan ve İKÇÜ SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün güçlü ve zayıf yönlerini değerlendiren öğrenciler, olumlu görüşler aktardı. Aldıkları eğitime dair memnuniyetlerini ifade eden öğrenciler, İKÇÜ’nün ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün beklentilerinin çok üzerinde eğitim olanaklarına sahip olduğunu belirterek yapılan programın yalnızca akademik olarak değil, sosyal ve kültürel anlamda da gelişimlerine büyük katkı sağladığını dile getirdi.