İKÇÜ ile Norm Holding Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Norm Holding arasında, İKÇÜ Merkez Yerleşkesinde iş birliği protokolü imzalandı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük bağlantı elemanları üreticisi olan Norm Holding ile İKÇÜ arasında yapılan protokol imza törenine İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Norm Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Nedim Uysal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu ile Norm Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Ceyhun Araz ve Muhittin Bilget katıldı.
Güç Birliğimiz Bir Sinerji Oluşturacak
Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, teknoloji alanının tüm dünyada en önemli rekabet unsuru olduğunu ve gelişmelere ayak uydurmadan sürekliliğin sağlanamayacağını belirtti. Günümüzde ülkelerin, sahip oldukları kaynaklardan fazlasına ihtiyaç duyduğunu ve uluslararası rekabette öne çıkmak için ihracatın zorunluluk haline geldiğini söyleyen Rektör Köse, “Dünyada tüm sektörler çok hızlı bir biçimde değişiyor. Teknolojideki gelişmeleri takip etmek ve bu değişimlere uyarlanmak günümüzde bir zaruret haline geldi. Teknoloji aynı zamanda tüm dünyayı bir pazar haline dönüştürdü. Ülke olarak son yıllarda önemli markalar ve firmalar ortaya çıkarmış durumdayız. Üniversite olarak bu firmalarla yakın iş birliği ve iletişim içinde olma gayreti içindeyiz. Bu kapsamda Norm Holding’in ortaya koyduğu başarılı çalışmalar da örnek olacak türden. Biz onların deneyimlerinden yararlanmanın yanı sıra, onlara nasıl katkıda bulunabileceğimiz üzerine de çalışmalar yaptık. Birlikte güçlerimizi birleştirdiğimizde bunun sinerji oluşturacağı inancıyla da bir iş birliği protokolü yapma kararı aldık. Protokol ile bilimsel birikimimizi sanayinin faydası için kullanacağız. Onların sahadaki deneyimlerinden de biz yararlanacağız” ifadelerini kullandı.
Üniversite ile Sanayi İş Birliği Bir Zorunluluk Haline Geldi
Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal ise, güçlü bir şekilde ayakta kalabilmek için bilimsel bilginin öneminin farkında olduklarını ve üniversite sanayi iş birliklerinin ülke yararına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Teorik anlamda üretilen bilimsel bilginin uygulamaya dönüşmesinde bazı sorunlar oluştuğuna dair gözlemlerini paylaşan Uysal, “Bilgi her alanda olduğu gibi sanayi ve üretim süreçlerinde de en önemli güçtür. Bilginin üretildiği üniversiteler ile yakın iş birliği bugün için bir zorunluluk haline gelmiştir. Güncel bilginin ve yeni gelişmelerin yakından takip edildiği üniversitelerle diyalog içinde olmaya özel önem veriyoruz. Geldiğimiz noktada ülkemizin ihracat hedeflerine katkı yapan ilk 500 kuruluş arasında yer alıyoruz. Bu başarımızı daha da yukarılara çıkarmak için üniversitelerimizle birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.