En GüncelİKÇUPolitikaSosyal

İKÇÜ’de Filistin’e Yardım Kermesi Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Yedihilal Öğrenci Topluluğu tarafından Filistin’e Yardım Kermesi düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Merkez Kampüsü içerisinde, Yarasa Sokakta; İKÇÜ’lü akademik ve idari personel ile öğrencilerin el emeği ürünlerinin gelire dönüştürülüp Gazze’ye yardım olarak gönderilmesi amacıyla düzenlenen kermes yoğun ilgi gördü. 

Organizasyon ile ilgili bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Yedihilal Topluluğu Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Kayacan, “Siyonist rejimin zalimane saldırılarına karşı Gazze halkına yönelik olarak yapılan destek kampanyaları, insanlığın adalet ve insancıl değerlere olan bağlılığını göstermektedir” dedi. İKÇÜ SKS Yedihilal Öğrenci Topluluğunun da üç gün boyunca devam eden yardım kermesini, Filistinlilerin yaşadıkları zorluklara ve haksızlıklara dikkat çekmek ve onlara küçük de olsa destek olmak amacıyla düzenlediğini belirten Prof. Dr. Kayacan, organizasyona emek veren ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Komisyon Üyesi Prof. Dr. Zehra Nuray Nişancı ise, “Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşı kayıtsız kalmak istemedik. Kermesimizi, kardeşlerimize bir nebze de olsa katkıda bulunmak, Filistin davasını duyurabilmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledik. Rektörlüğümüzün de desteğiyle; akademisyenlerimizden, idari personelimizden ve öğrencilerimizden oluşan gönüllülerimizle birlikte yiyecek, içecek ürünlerinden el işlerine varana kadar birçok ürünü ilgilenenlere sunmak istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Kermes alanını ziyaret eden öğrenciler, düzenlenen organizasyondan duydukları memnuniyeti paylaşarak Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.