AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de İklim Değişikliği ve Çevre Konulu Panel Düzenledi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi’nin her yıl düzenlediği çevre sağlığı programlarının bu yıl ki konusu “İklim Değişikliği ve Çevre” oldu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi tarafından iklim değişikliği ile sağlık arasındaki ilişkiyi ele almak için Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve moderatörlüğünü İKÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün ile Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz’in yaptığı panele çok sayıda tıp öğrencisi katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz “İklim Değişikliği ve Sağlıkta Ortak Dil, Ortak Politika” başlıklı bir sunum yaptı. Ardından Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Coşkun Hepcan “İklim Değişikliği, Kentler ve Ekosistemler” başlığı ile iklim değişikliğinin kent yaşamı ve çevre üzerindeki etkisini ele aldı. Son olarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Can “Küresel Isınmanın Çevre Üzerine Etkileri” başlıklı bir konuşma yaptı.

İklim değişikliği ile çevre ilişkisinin disiplinlerarası bir şekilde ele alındığı panelde, küresel bir sorun haline gelen, dünyayı ve ülkemizi tehdit eder boyutlara varan iklim değişikliğine dair istatistiki bilgilere başvurularak, bu krizden korunma açısından önlem alma yönünde öneriler tartışıldı.