En GüncelİKÇUKongreSağlık

İKÇÜ’de Uluslararası Transplantasyon Kongresi Düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi ile Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (İKÇÜBAT) tarafından Uluslararası Transplantasyon Kongresi Düzenlendi

İKÇÜ Tıp Fakültesi ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (İKÇÜBAT) tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen kongre, İKÇÜ Tıp Fakültesi’nin yürütücüsü olduğu ve 30 Bin Euro destek alan “Böbrek Nakillerinde ve Hastalarında Mezenkimal Kök Hücrelerin Potansiyel Kullanımına İlişkin Mesleki Yeterliliklerin Geliştirilmesi” başlıklı Erasmus KA210 Mesleki Eğitim Projesi ekibini bir araya getirdi.

Organ nakline dair gelişmelerin ve uygulamaların anlatıldığı, alandaki çalışmaları ele almak amacıyla düzenlenen kongreye İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile İKÇÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı ve Hücre, Doku, Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Pirim, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Soyöz ve Prof. Dr. Tülay K. Ayna, Rotterdam Erasmus Üniversitesi (Erasmus MC Transplant Institute, Department of Internal Medicine, University Medical Center, Rotterdam)  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Carla Baan, İtalya Sassari Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Margherita Maioli, İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Pehlivan, İKÇÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Salih Gözmen ve Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Rotterdam Erasmus Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Martin Hoogduijn, İtalya Sassari Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sara Cruciani ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Daha Çok Hayatın Kurtarılmasına Katkı Sağlayacaksınız

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, organ nakli konusunda böylesine önemli bir kongreye İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti paylaştı. Kongrenin, sağlık çalışanlarının, araştırmacıların ve öğrencilerin alana dair merakının bir kanıtı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Akbaş, kongrede paylaşılacak bilgi ve pratiklerin, organ nakli konusunda gelecekte yapılacak çalışmalara ve daha çok hayatın kurtarılmasına katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Prof. Dr. Akbaş, “Organ naklinin tıbbi bir işlem olmasının yanı sıra, hayatta ikinci bir şans bekleyen hastalara yönelik bir umut, şefkat ve dayanışma eylemi olduğunu her zaman aklımızda tutmalıyız. Bu anlamda organ nakli konusunda yapılan araştırmalar ve tıbbi uygulamalar, insanların refahı üzerinde derin sorumluluklar taşımaktadır. Bu bilincin, en yüksek etik standartlara uygun olarak hasta bakımına yönelik özenli çalışmalar içerisinde olan sizlere, bilimsel çalışmalarınızda ve alandaki uygulamalarınızda rehberlik edeceğinden ise hiç şüphem yok” dedi. Prof. Dr. Akbaş, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve özellikle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (İKÇÜBAT) öğrencilerine teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Kongre, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş’ın açılış konuşmasının ardından, interaktif bir şekilde gerçekleşen sunumlarla devam etti.