AkademiEn GüncelFEATUREDİKÇU

İKÇÜ’lü Akademisyene Doktora Başarı Ödülü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Aytekin Duranay’a “Prof. Dr. M. Kemal Karhan Başarı Ödülü” verildi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Aytekin Duranay, “Effect of Tip Flow on Vortex Induced Vibration of Circular Cylinders” konulu doktora tezi ile 2022 yılında İTÜ tarafından verilen Doktora Özel Ödülü’nü almasının ardından, Birkökler Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak verilen “Prof. Dr. M. Kemal Karhan Başarı Ödülü”nün de sahibi oldu. 

2010 yılında kurulan ve 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında ilk öğrencilerini alan İKÇÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’nin akademik ve kurumsal anlamda kısa zamanda önemli başarılar elde ettiğini belirten Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, “Fakülte olarak yetkin ve üretken bir akademik kadroya sahibiz. Kısa zamanda elde ettiğimiz başarılar da bunu kanıtlar nitelikte. Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi geçtiğimiz yıldan bu yana proje başarılarıyla, sektörle uyum içerisinde çalışmasıyla, denizcilik alanında önemli konumlarda yer alan yurtdışındaki üniversitelerle yaptığı Erasmus anlaşmalarıyla adından sıkça söz ettirdi. Dr. Öğr. Üyesi Aytekin Duranay’ın geçtiğimiz yıl İTÜ tarafından verilen Doktora Özel Ödülü’nü alması, şimdi ise alanın duayen isimlerinden Prof. Dr. M. Kemal Karhan adına verilen başarı ödülünün sahibi olması tesadüf değil. Hocamızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.