En GüncelGenelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ’nün Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Sanat Etkinlikleri Yoğun İlgi Gördü

Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından İKÇÜ Sanat Galerisi’nde Sanat ve Tasarım Sergisi düzenlendi. Ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen 100. Yıl Cumhuriyet Konseri yoğun ilgi gördü

Sanat ve Tasarım Sergisinin açılışına İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sergide, 7 akademisyen ve 15 yüksek lisans öğrencisinin toplamda 56 çalışması sanatseverlerle buluştu. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergide yer alan eserleri tek tek inceleyerek Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman’dan bilgi alan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi ayrı ayrı tebrik etti. Prof. Dr. Saffet Köse, “İKÇÜ olarak bilimde ve sanatta gösterdiğimiz gayretle devletimize, milletimize ve ecdadımıza layık olabilmek için çalışıyoruz. Tarihimizi hatırlayan, keşfeden, kucaklayan; başkalarına hayran olmak yerine kendi kültürüne güvenen; araştıran, üreten, azimle çalışan ve başarıya odaklanan bir gençliğin ayak seslerini işitmekten gurur duyuyoruz. Cumhuriyetin bir asrı geride bıraktığı bu dönemde milletçe azim ve kararlılıkla Türkiye Yüzyılı vizyonuna kenetlendik. İstiklal şairimiz, merhum Mehmet Âkif’in İstiklâl Marşı’nda ifade ettiği gibi; ‘Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da hudâ. Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyerek aziz vatanımızın selameti uğruna şehit olan bütün kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü akademisyenlerinin verdiği 100. Yıl Cumhuriyet Konserinin açılış konuşmasını yapan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, lisans düzeyinde ilk öğrencilerini Cumhuriyetin 100’üncü yılında alan fakülte hakkında bilgilendirmede bulundu. Gelecekte yapılması planlanan etkinliklerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Salman, Cumhuriyetin 100’üncü yılını değerlendirirken, “Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak; daha güçlü bir Cumhuriyet, daha güçlü bir devlet, müreffeh bir dünya için çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çünkü bilim ve sanat üretmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemizi, milletimizi ve devletimizi yeni bir yüzyılda daha ileri taşımak için durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ömer Özden, Doç. Dr. Serkan Çelik, Doç. Dr. Cem Çırak ve Doç. Dr. Mücahit Yalçın Öztüfekçi tarafından verilen  100. Yıl Cumhuriyet Konseri izleyicilerin büyük beğenisini topladı.