En GüncelGenelİKÇUİzmir

Rektör Köse İzmir Depreminin 3’üncü Yıldönümünde Düzenlenen Tatbikata Katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de 117 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan depremin yıldönümünde düzenlenen kurtarma tatbikatına katıldı

30 Ekim 2020 tarihinde 117 kişinin hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki İzmir depreminin 3’üncü yıldönümünde anma programı ve tatbikat düzenlendi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin de hazır bulunduğu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)’nın Bornova’daki Tatbikat Alanı’nda gerçekleşen programa İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper katıldı. 

AFAD ile birlikte 38 sivil toplum kuruluşundan 289 kişinin katıldığı geniş kapsamlı deprem tatbikatında, senaryo gereği enkaz altında kalanlar kırıcı ve kesici aletler yardımıyla kurtarıldı, yangınlara müdahale edildi.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, depremin 3’üncü yılı münasebetiyle paylaşmış olduğu mesajda “Vefat edenlere rahmet, geride kalan yakınlarına sağlıklı, bereketli bir ömür diliyorum. Allah dünyamızı afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.