En GüncelİKÇUKültür - SanatSosyal

Aşık Veysel, Vefatının 50. Yılında İKÇÜ’de Anıldı

Fotoğraf: Umut Aybars Sürmeli

Haber: Görkem Özçınar

Aşık Veysel, vefatının 50. Yıl dönümünde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde düzenlenen programla anıldı

Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50’nci yıl dönümü olan 2023 yılını UNESCO’nun anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılının “Aşık Veysel Yılı” olarak anılmasına ilişkin yayımladığı genelge kapsamında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde Aşık Veysel anma programı düzenlendi. 

Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Çelik’in düzenlemesiyle, İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Özden Söze Türkülerle Aşık Veysel Konseri”ne Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülten Kavak, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Nedim Çelik, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. 

Selamlama konuşması ile başlayan anma programı, icra grubunda Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü’nden Prof. Dr. Ömer Özden (Kanun), İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Saz Sanatçıları Uğur Top (Solist-Bağlama), Ozan Tutay (Ney), Önay Akan (Klasik Kemençe), Kerem Duru (Viyolonsel), Levent Düzağar (Keman) ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musiki Konservatuvarı Saz Sanatçıları Gökalp Namlısoy (Bendir) ve Can Kaya (Bendir) tarafından Aşık Veysel türkülerinin seslendirilmesi ile devam etti. Program, teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.