EğitimEn GüncelİKÇU

Hemşirelik Bölümünden Doktora Sonrası Yurtdışı Deneyim Paylaşımı

Muhabir: Nurdan Ünlüoğlu

Fotoğraf: Yağmur Demirci

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Doktora Sonrası Yurtdışı Deneyim Paylaşımı etkinliği düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Uzelli Yılmaz’ın Kanada’da bulunan McMaster Üniversitesi’ndeki doktora sonrası deneyimlerini paylaştığı etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Akbıyık, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Tokem, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Betül Aktaş ile Doç. Dr. Nuray Egelioğlu Cetişli ve bölüm akademisyenleri katıldı.

McMaster Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Simülasyon ve Öğrenme Merkezi’ndeki deneyimlerini paylaşan Doç. Dr. Derya Uzelli Yılmaz, post doktora başvuru ve kabul sürecini anlattı. Başvuru koşullarından sonra kabul sürecinde, mail yoluyla kendisine beklentilerin iletildiğini aktaran Doç. Dr. Yılmaz, McMaster Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nün işleyişi hakkında da bilgi verdi.

Gerçek hastayı doğru bir şekilde taklit etmesi için özenle yetiştirilmiş kişilerin öznesi olduğu simülasyonla, bu kişilerin uzman bir hekim tarafından bile gerçek hastadan ayırt edilememesini içeren Standardize Hasta uygulamasının tarihçesine değinen Doç. Dr. Yılmaz, McMaster Üniversitesi Simülasyon ve Öğrenme Merkezinde standardize hasta uygulamasının işleyişini ve yapısını aktardı. Üniversitedeki Simülasyon ve Öğrenme Merkezi’ni Sağlık Bilimleri Fakültesindeki bütün bölümlerin kullanabildiğini söyleyen Doç. Dr. Yılmaz, Kanada’daki hemşirelik eğitiminin niteliklerine ve unvanlarına da değindi. Doç. Dr. Yılmaz, McMaster Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde tüm çalışmaların lisans programından bir öğrenci ile birlikte yürütülmesinin ise dikkatini en çok çeken şey olduğunu dile getirdi.

Program katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.