İKÇÜ’de Girişimsel Kardiyolojiye Yolculuk Semineri Düzenlendi
Fotoğraf-Haber: Ali Yaman
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi ile SKS Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (İKÇÜBAT) tarafından Girişimsel Kardiyolojiye Yolculuk başlıklı seminer düzenlendi
İKÇÜ Tıp Fakültesi ile SKS İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu (İKÇÜBAT)’nun Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlediği ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Agah Tekindal’ın katıldığı seminerde konuşmacı olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Altın ve Öğr. Gör. Dr. Caner Topaloğlu yer aldı. Programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Agah Tekindal, konuk konuşmacıları tanıttı ve seminere katılım gösterdikleri için teşekkür etti. Doç. Dr. Tekindal, keyifli bir seminer geçmesini temenni ederek sözlerini noktaladı.
Teknolojiyi En Çok Kullanan Branşlardan Biri
Seminerin ilk konuşmacısı İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Altın, “Her ne kadar cerrahi alt birim olarak geçse de, kardiyoloji aslında dahili bir branştır. Ama dahili branşlar arasında cerrahiye en yakın olandır” dedi. Kardiyolojinin en önemli branşlardan biri olduğunu söyleyen Doç. Dr. Altın, kardiyoloji alanında çalışmanın zorluklarından bahsetti. Doç. Dr. Altın, kardiyolojinin alt branşlarından ve bu branşlarda neler yapıldığını anlatarak kalp cerrahlarının ameliyat ile yaptığı müdahaleleri ameliyatsız tekniklerle yapan girişimsel kardiyologların yaptıkları işlemlere değindi. Girişimsel kardiyolojinin teknolojiyi en çok kullanan bölümlerden biri olduğunu açıklayan Doç. Dr. Altın, bu alandaki yenilikleri ve yapılan işlemleri detaylı bir şekilde anlattı. Örnek işlemleri sunum yaparak gösteren Doç. Dr. Altın, şu anki teknoloji ile kalp damar cerrahisinde yapılan birçok müdahalenin girişimsel kardiyoloji ile yapılabildiğini söyledi.
Girişimsel Kardiyoloji Bir Ekip İşi
Öğr. Gör. Dr. Caner Topaloğlu ise, girişimsel kardiyoloji operasyonlarını anlatarak uygulamaya ilişkin örnekler verdi. Asistanlığa başladığı ilk günden beri girişimsel kardiyolojide gelinen aşamayı anlatan Öğr. Gör. Dr. Topaloğlu, “Girişimsel kardiyoloji işlemleri asla tek bir kişinin yapabileceği bir uygulama değil, bu bir ekip işi. Yani mutlaka sağlam bir ekibinizin olması gerekiyor. Hastayı iyi bir şekilde analiz edip, değerlendirip sonra işleme almanız lazım. Bu hem sizin için hem de hasta için yüzü güldüren bir şey” diye konuştu.