En GüncelGenelİKÇUSosyal

İKÇÜ’nün Filistin İçin Topladığı Yardımlar Kızılay’a Ulaştırıldı

Muhabir: Elif Sude Sarıkaya-Ecem Tura

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İKÇÜ öğrencilerinin Filistin için topladıkları nakdi yardımı Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’a teslim etti

İKÇÜ SKS Yedihilal Topluluğu öğrencilerinin organize ettiği Filistin’e Yardım Kermesi’nde toplanan nakdi yardımı Kızılay İzmir İl Merkezine teslim etmek amacıyla düzenlenen ziyarette İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu’yu, Kızılay İzmir İl Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ve 1.  Başkan Yardımcısı Tansu Kaya makamında ağırladı. 

Desteğimiz Devam Edecek

Rektör Prof. Dr. Köse, Filistin’de yaşananların özünde insan hak ve hürriyetleri, dolayısıyla bir insanlık sorunu olduğunu ve yaşananlar karşısında sessiz kalınamayacağını söyledi. Prof. Dr. Köse, “İKÇÜ olarak öğrencilerimizden, eğitim-öğretim faaliyetlerine katılmalarının yanında, insanlara ve topluma dokunacak sosyal sorumluluk çalışmaları yürütmelerini de istiyor ve onları her koşulda destekliyoruz. Topluluklarımızda bulunan öğrencilerimiz, duyarlı çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Yedi Hilal Topluluğundaki öğrencilerimiz kampüsümüzde iki gün süren bir kermes düzenlediler ve destekler çığ gibi arttı. Gençler, kermes dışında da harçlıkları ile Filistin’deki mazlum insanlar için bu yardım zincirine katıldı. İKÇÜ’deki anlamlı dayanışmada bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Bu yardım zincirine katılan, desteklerini esirgemeyen herkese şükranlarımı iletiyorum. Gazze için devletimizin yürüttüğü tüm yardım faaliyetlerine desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

İKÇÜ öğrencilerinin duyarlılığı karşısında memnuniyetini belirten Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, öğrencilerden gelen desteklerin oldukça anlamlı olduğunu vurguladı. İKÇÜ’nün ulusal ve uluslararası alanlarda yürüttüğü sosyal sorumluluk faaliyetleriyle birlikte zor zamanlarda Kızılay ile yakın iş birliği içinde olduğunu söyleyen Başkan Baykalmış, bu anlamda Rektör Prof. Dr. Saffet Köse nezdinde tüm İKÇÜ mensuplarına teşekkürlerini iletti. 

Görüşmenin ardından Gazze için toplanan nakdi yardım, Rektör Prof. Dr. Köse tarafından Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış’a teslim edildi.