EğlenceEn GüncelİKÇUİzmirSosyal

 Liseli Doğa Dedektifleri İKÇÜ’de

Fotoğraf– Nurselin Bostan

Muhabir– Nurdan Ünlüoğlu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümünün doğaya yönelik farkındalığı arttırma amacıyla düzenlediği Doğa Dedektifleri etkinlikleri devam ediyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Vardar tarafından düzenlenen “Doğayı Keşfediyoruz ve Dinliyoruz” temalı Doğa Dedektifleri Atölyesinin yeni konukları İzmir Bahçeşehir Koleji Güney Kampüsü öğrencileri oldu.

Proje kapsamında, Coğrafya Bölümü  Paleocoğrafya ve Jeoarkeoloji laboratuvarı ile açık alanda-arazide yapılan çalışmalarla öğrencilere fosillerin ve kayaçların keşfi, doğal çevre değişmelerinin izinin sürülmesi ve doğa dinamiklerinin keşfedilmesi gibi konuların ilgi çekici ve uygulamalı bir biçimde aktarılması hedeflendi. İklim değişikliği, değişen doğal çevrenin doğada saklı izlerinin takibi gibi konuların işlendiği etkinlikte delgi sondaj yöntemi ve mikroskopla mikro fosillerin keşfi uygulaması yapılarak öğrencilerin doğa ile etkin olarak bütünleşmeleri sağlandı.

Doğa Dedektifleri Atölyesi hakkında konuşan Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serdar Vardar, Doğa Dedektifleri Atölyesi etkinliğini önceki yıllarda da yaptıklarını, üniversitemizin ilgili bölümlerine ilgiyi arttırmayı ve doğa olaylarıyla ilgili var olan bilgileri öğrencilere aktararak somut farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyledi.