AkademiEğitimEn GüncelİKÇUSosyal

Prof. Dr. Akkaya Bilgi ve Belge Yönetimi Alanında Sürdürülebilirliği Anlattı

Haber: Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya, ÜNAK Sürdürülebilir Kütüphaneler Çalışma Grubunun düzenlediği “Bilgi ve Belge Yönetimi Eğitim Programlarında Sürdürülebilirlik Kavramı: Genel Bir Değerlendirme” başlıklı webinarda konuşmacı olarak yer aldı

Sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ve moderatörlüğünü Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Kübra Zayim Gedik’in üstlendiği webinarda konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya ülkemizde, Bilgi ve Belge Yönetimi alanındaki sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmasına sürdürülebilirliğin bir tercih değil gereklilik olduğunu vurgulayarak başlayan Prof. Dr. Akkaya, sürdürülebilirliğin günümüzün en çok tekrarlanan ve önem atfedilen kavramlarından biri olduğundan bahsetti.

Sürdürülebilirliğin disiplinlerarası bir kavram olduğunu ve pratikte toplumsal dayanışma ile gerçekleşebileceğini belirten Prof. Dr. Akkaya, toplumsal dayanışmayı güçlendirme konusunda bilgi merkezlerinin önemine değindi.

Konuşmasının devamında Bilgi ve Belge Yönetimi eğitiminde sürdürülebilirliği ele alan Prof. Dr. Akkaya, Türkiye’de bu alanda yalnızca Hacettepe Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde eğitim verildiğini, bunun ise yetersiz olduğunu vurguladı. Etkinlik katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.