En GüncelGenelİKÇU

Vefatının 85. Yılında İKÇÜ Atatürk’ü Saygıyla Andı

Muhabir: Ecem Nur Tura & Elif Sude Sarıkaya

Fotoğraf: Umut Aybars Sürmeli

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. Yıl dönümünde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde özel bir programla anıldı

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen “Atatürk’ün Vefatının 85. Yılı Anma Programı” na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Aytemir, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülten Kavak, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Arık, SKS Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Ortaya Koyduğu Vizyon Bugünün Gençlerine Yol Gösteriyor

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, 100. Yaşını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programın açılış konuşmasında, aradan geçen zamana rağmen Atatürk’ün milletin gönlündeki sonsuz bir sevgi ve saygı ile yerini koruduğunu vurguladı. Prof. Dr. Bulduklu, “Büyük bir lider olan Atatürk, ülkesi ve milleti için önemli fedakârlıklar yaparak bağımsız Türkiye’nin temellerini atmıştır. Yedi düvelin ganimet peşinde olduğu bir dönemde, damarlarındaki asil kanın kudreti ile bir milleti yeniden ayağa kaldırmış, hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için büyük bir mücadele örneği göstermiştir.  Ortaya koyduğu vizyon bugünün gençleri için yol gösterici olmuş, muasır medeniyetler seviyesinin de ötesi için hayata geçirilmeye başlanan projelere motivasyon oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Gençleri Ülkemizin İdealleriyle Donatmalıyız

Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyete sahip çıkmanın bir yükümlülük olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Bulduklu, onun mirasını korumanın daha fazla çalışmaktan; vatanını sevmenin ise, işini en iyi şekilde yapmaktan geçtiğinin altını çizdi. Her alanda lider bir Türkiye için, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmenin önemini vurgulayan Prof. Dr. Bulduklu, Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” şeklindeki sözünü aktararak, üniversite olarak bu konuda büyük bir sorumlulukları olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bulduklu, “Üreten, sorun çözen ve eleştirel düşünebilen beyinler yetiştirmeliyiz. Bilim alanında en iyinin peşinde koşan gençleri, büyük fedakârlıklar göstererek ülkemizin idealleriyle donatmalıyız. “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözünün bizler için de geçerli olduğunu göstermeli, Türkiye’yi daha aydınlık, daha güçlü ve daha müreffeh bir geleceğe taşımanın kararlılığı içinde olmalıyız” diye konuştu.

“Atatürk’ün Vefatının 85. Yılı Anma Programı”, İKÇÜ SKS Edebiyat Topluluğu öğrencilerinden Bahu Ana’nın, Ümit Yaşar Oğuzcan’a ait “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiiri okuması ile devam etti. Halk Oyunu Temsili ve İKÇÜ SKS Tiyatro Topluluğu öğrencilerinin Oyun Temsili izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Büyük bir özleme sahne olan program İKÇÜ SKS Sinevizyon Topluluğu tarafından hazırlanan kısa filmin gösterimi ile son buldu.