En GüncelİKÇUİzmirKültür - Sanat

Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan İKÇÜ’de

Çeşitli programlara katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’yi makamında ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Müşaviri Mazhar Tüylüoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta’nın eşlik ettiği ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Prof. Dr. Süleyman Akbulut, İKÇÜ Ege ve Balkan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBAMER) Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe de hazır bulundu.

Gerçekleşen ziyarette, yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İKÇÜ’nün üzerinde yaşadığımız toprakların tarihsel geçmişinin, kültürel zenginliklerinin araştırılmasına ve kültürel bilincin gelişimine bilimsel çerçevede katkı sağlamasının oldukça değerli ve memnuniyet verici olduğunu söyledi. Bakanlık olarak Türkiye’nin doğal, kültürel ve tarihî değerlerinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtılarak, uluslararası bir turizm markası olması adına yürütülen tüm projelerin yanında yer aldıklarını vurgulayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, İKÇÜ ile kurulan yakın iş birliklerinin hayata geçirilmesine vesile olmaya devam edeceklerini belirtti. 

T.C. Kültür Bakanlığından alınan izinle ve İKÇÜ-MUIS Türkoloji Araştırmaları Enstitüsünün koordinasyonunda, İKÇÜ Türk İslam Arkeolojisi öğretim üyeleri ile Moğolistan Devlet Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih Bölümü öğretim üyelerinden oluşan araştırma ekibinin Van Aladağ’da yürüttüğü arkeolojik çalışmaların da görüşüldüğü ziyarette Rektör Prof. Dr. Köse, 14-15 Aralık 2023 tarihlerinde İKÇÜ ev sahipliğinde düzenlenecek olan “Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Türkiye ve Balkanlar” sempozyumuna Bakan Yardımcısı Alpaslan’ın teşriflerinin kendilerini onurlandıracağını ifade etti. 

Bilimsel, kültürel ulusal ve uluslararası düzeyde tüm faaliyetleri teşvik eden, destek veren İKÇÜ olarak önemli bir kültür ve turizm destinasyonu olan İzmir’de bölge ve ülke turizmine yönelik yapılan her çalışmanın destekçisi olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Köse, Bakanlık olarak İKÇÜ’ye sağladıkları destekler için Bakan Yardımcısı Alpaslan’a teşekkür etti.  Prof. Dr. Köse, “Bakanlığımızın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunan çalışmalarının destekçisi ve takipçisiyiz. Dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencisi olan İKÇÜ olarak Türkiye’ye dünyanın dört bir yanında gönüllü elçiler yetiştirmekteyiz. Farklı kültürlerin, farklı medeniyetlerin beşiği olan topraklarımız dünyanın en büyük tarih arşividir. Turizm gibi stratejik alanda yapılan çalışmalara katkı sağlamaya, kültürel miraslarımızın araştırılması, korunması, gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanmasına, ortak tarihi geçmişimiz olan ülkeler başta olmak üzere dünya ülkeleriyle kültürel ilişkilerimizin geliştirilmesine köprü olmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyaret hediye takdimi ile son buldu.