EğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ, Aliağa İlçe Milli Eğitim ile TÜBİTAK İş birliği Protokolü İmzaladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında iş birliği protokolü imzalandı

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu, 2-5 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan “BilimFest Aliağa”da paydaş kurum olarak yer alacak İKÇÜ, yapılacak organizasyonlara bilimsel katkı sağlayacak.

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz arasında imzalanan protokolün imza töreninde, Aliağa MEM Ar-Ge Biriminden Şafak Uygun ile İKÇÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin de hazır bulundu.

Her şey Geleceğimizi Tasarlayacak Gençlerimiz İçin

Bilim Şenliği projesinin kabulü halinde sağlanacak desteklerin görüşüldüğü buluşmada, eğitimin erken dönemlerinde bilimsel etkinlikler ile tanışan öğrencilerin daha başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Köse, bu açıdan TÜBİTAK’ın bu çağrısının bilim ile ilk ve orta öğretimi buluşturan oldukça önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Köse, “Geleceği tasarlayacak gençlerimizi başarıya götürecek yol, bilimden ve eğitimden geçmektedir. Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu bilinciyle üniversite olarak eğitim ortak paydasında gençlerimize katkı sunacak kurumsal projelerde yer almaya, eğitim kurumlarımız ile etkileşim ve eşgüdüm halinde çalışmaya devam ediyoruz. İş birlikleri, kurumlar arası iletişimi arttırmakta ve yeni yapılacak olan bilimsel çalışmaların da önünü açmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilim ile yakınlaştıracak, öğrencilerimizin bilimsel kimliklerini keşfetmelerine vesile olacak, bilim insanları ile söyleşiler, sergiler gibi birçok bilimsel etkinliğin yer alacağı ‘BilimFest Aliağa’ya İKÇÜ olarak katkı sunmaktan mutluluk duyacağız Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürülüğünün bu değerli projesine İKÇÜ olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Gerçekleştirdiğimiz protokolün yeni iş birliklerimiz için ilk adım olmasını temenni ediyorum” dedi.

İKÇÜ’nün Katkısı İçin Şükranlarımı Sunuyorum

Projelerine gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri için Rektör Prof. Dr. Saffet Köse’ye şükranlarını sunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz de amaçlarının bilim kültürünün toplumun tüm kesimlerine yayılması olduğunu vurguladı. Dr. Akyüz, “Yapılan iş birliğinden ve İKÇÜ’nün verdiği destekten memnuniyet duyuyorum. Bilim kültürünün toplumun tüm kesimlerine yayılması amacıyla gerçekleştireceğimiz projemizde, İKÇÜ’nün Müdürlüğümüze katkısı için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü olarak öğrencileriyle birlikte projeye destek vereceklerini söyleyen Prof. Dr. Mustafa Şahin de ‘Sporun Psikolojiye Etkisi’ başlığında bir söyleşi düzenleyeceklerini ve psikoloji topluluğu öğrencilerinin de atölyelerde görev alacağını aktardı.