En GüncelİKÇUKültür - SanatSinema

Prof. Dr. Demirkıran TRT Belgesel Ödülleri Yarışması Seçici Kurulunda Yer Aldı

Muhabir- Beyza Şengül

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim ve Tasarım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran 14. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri Yarışmasında görev aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Medya ve İletişim Bölümü Görsel İletişim ve Tasarım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirkıran, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen TRT 14. Uluslararası Belgesel Ödülleri Yarışması’nda jüri üyesi, proje sunum koçu ve panelist olarak yer aldı.

Ulusal ve uluslararası kategorilerde verilen ödüllerle belgeselciliği desteklemeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan, bu yıl “Köklü İzler Güçlü Hikayeler” temasıyla düzenlenen TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Yarışması’nda “Ulusal Öğrenci Filmleri” kategorisinde jüri üyeliği yapan Prof. Dr. Demirkıran, “Belgeselin ABC’si Fotoğraftan Sinemaya Görsel Anlatı” başlıklı panelde ise konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Demirkıran konuşmasında; sinemanın doğuşu, ilk belge filmler, ilk belgesel filmler ve Türkiye’de belgesel sinemanın tarihiyle ilgili bilgiler aktardı. 

Yarışma kapsamında “Proje Destek Yarışması” finalistleri için proje sunum koçluğu da yapan Prof. Dr. Demirkıran herkesin katılımına açık olan atölyede, belgesel projesi için fon arama aşamasında sunum hazırlama ve sunum yapma konularında teknik bilgiler verdi.