En GüncelİKÇUKültür - SanatModa

Sanat ve Tasarım Fakültesine 14. Gelinlik Tasarım Yarışmasından Ödül

Muhabir– Beyza Şentürk

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Tasarım Programları yüksek lisans öğrencisi Aslıhan Yıldırım “IF Wedding Fashion İzmir” kapsamında düzenlenen 14. Gelinlik Tasarım Yarışmasında ikincilik ödülüne layık görüldü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Tasarım Programları yüksek lisans öğrencisi Aslıhan Yıldırım, bu yıl 18’incisi, Akış (Flow) temasıyla düzenlenen “If Wedding Fashion İzmir” Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleşen 14. Gelinlik Tasarım Yarışmasında ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmayı hedefleyen, aynı zamanda sektöre yeni tasarımcılar kazandırmak ve bu tasarımlarla sektörü güçlendirmeyi amaçlayan yarışmaya yurtdışından ve 15 ilden, 24 üniversite ile 3 eğitim kurumundan, 10’u yabancı 84 tasarımcı, 243 tasarım ile başvurdu. Çalışmalarını Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikri Salman nezaretinde ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Gürsoy danışmanlığında sürdüren, yapılan değerlendirmeler sonucu finale kalan 15 isim arasında yer alan Aslıhan Yıldırım, tasarladığı gelinlik modeliyle ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.