AkademiEn GüncelİKÇU

Her Yıl Daha da Güzelleşen Bir İKÇÜ İçin

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, kampüsün mevcut alt yapısının güçlendirilmesi noktasında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Merkezi kütüphaneyi de ziyaret eden Prof. Dr. Köse, öğrencilere başarılı bir sınav dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu

Rektör Prof. Dr. Köse, öğrencilerin görüşlerini ve taleplerini dinleyerek, onların daha konforlu ve rahat bir şekilde ders çalışabilmelerine yönelik imkanları genişleteceklerini söyledi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Prof. Dr. Süleyman Akbulut ve Prof. Dr. Yasin Bulduklu’nun da eşlik ettiği Rektör Prof. Dr. Köse, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan düzenlemelerle ilgili Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru’dan bilgi aldı. 

Öğrenci Toplulukları çalışma alanlarının yanı sıra Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu fuaye alanında yapılan fiziki düzenlemeleri yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Köse, yerleşkeyi yaşayan kampüs haline getirmek için tüm imkânları seferber ettiklerini kaydetti. Prof. Dr. Köse, “Öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kampüsün mevcut durumunu daha da iyileştirecek tüm alt yapı çalışmalarımızı uzun süredir devam ettiriyoruz. Kampüsümüzü, daha yeşil ve daha güzel bir görünüme kavuşturacak peyzaj çalışmalarımız bütçe olanakları çerçevesinde devam ediyor” dedi.

Öğrencilerimizin İstekleri Doğrultusunda İlerliyoruz

“Bütün çalışma ve girişimlerin odak noktasında elbette öğrencilerimiz var” diyen Rektör Prof. Dr. Köse, öğrenci memnuniyeti odaklı bir yönetim anlayışı ile çalışmalara yön verdiklerini vurguladı. Prof. Dr. Köse,  “Öğrencilerimizin görüş ve önerilerinin hâkim olduğu, kampüsün onların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillendiği bir çalışma rotamız var. Tüm çalışma arkadaşlarımız ve ekiplerimiz zaman kavramı gözetmeden, yerleşkelerimizin çehresini değiştirmek, üniversitemizi daha modern bir yapıya kavuşturmak için çalışıyor. Her yıl daha da güzelleşen bir İKÇÜ fotoğrafı oluşturmak ortak gayemiz” diye konuştu. 

Öğrencilerimiz Türkiye’nin Yüzyılında Geleceğe Sahip Çıkacaklar 

Ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Köse, kütüphaneyi dolduran öğrencilere gayretleri için teşekkür ederek; başarılı bir sınav dönemi geçirmeleri temennisini paylaştı. Prof. Dr. Köse, “Öğrencilerimiz bu günlerde güz dönemi final sınav heyecanı yaşıyor. Geniş imkânların bulunduğu bir kütüphaneye sahibiz. Öğrencilerimizin sınavlara daha rahat konsantre olabilmeleri adına Merkez Kütüphanemiz Pazar günü hariç haftanın 6 günü 24 saat hizmet veriyor. Kütüphanede daha çok öğrencimizin ders çalışması için mekansal planlamamızı yaptık. Bu alanı biraz daha genişleteceğiz. Bahar yarıyılında kütüphanedeki oturma kapasitemiz de artmış olacak. Onlardan tek beklentimiz başarılı olmalarıdır. Umuyorum ki öğrencilerimiz, Türkiye’nin yüzyılında geleceğe sahip çıkacaklar, bu ülkenin gelişimi ve kalkınması için en önde yer alarak önemli roller üstlenecekler” şeklinde konuştu.