En GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de Temel Yaşam Desteği Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Fotoğraf- Ahmoudou Mohamed

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı tarafından “Temel Yaşam Desteği Farkındalık Eğitimi” düzenlendi

İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Neşe Can Mercan danışmanlığında ve İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin katkılarıyla, sosyal sorumluluk projesi olarak düzenlenen “Temel Yaşam Desteği Farkındalık Eğitimi” İKÇÜ Merkez Kampüs Yarasa Sokak’ta gerçekleşti.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yoğun olarak katılım gösterdiği etkinlikte, pratik temel yaşam desteği eğitimi verilerek; ani kalp durması anında, hastaya elektrik şoku uygulamak üzere tasarlanan otomatik eksternal defibrilatör cihazı ile maketler üzerinde uygulamalar yapıldı.

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan proje danışmanı ve İKÇÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Neşe Can Mercan, hastane dışında aniden meydana gelen kalp durmalarında profesyonel sağlık görevlileri gelene kadar yapılan ilk yardımın önemine değindi. Bu gibi durumlarda zamanında uygulanan temel yaşam desteğinin kişilerin hayatta kalma oranını arttıracağını vurgulayan Öğr. Gör. Mercan, yerinde yapılan bir ilk yardımın ise geç yapılan müdahaleler sonucunda vücutta oluşabilecek hasarların azalmasına katkı sağlayacağını belirtti. Öğr. Gör. Mercan, “Temel Yaşam Desteği Farkındalık Eğitimi” projemizle, temel yaşam desteği ve otomatik eksternal defibrilatör uygulamalarının yaşamsal önemi konusunda, üniversitemizde farkındalık kazandırmayı amaçladık. İhtiyaç halinde her bireyin bir ilk yardım görevlisi olması gerektiğini vurguladığımız etkinliğe, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin ilgisi bizi son derece memnun etti” dedi.