En GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesinden Dönem Sonu Sergisi 

Muhabir- Nurselin Bostan

Fotoğraf- Zeynep Yaşar

Bu yıl lisans düzeyinde ilk öğrencilerini alan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin düzenlediği Dönem Sonu Sergisinin açılışı gerçekleşti

Özel yetenek sınavı ile kabul ettiği 17 öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İKÇÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, küratörlüğünü Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman ile Doç. Dr. E. Nilüfer Üstündağ’ın yaptıkları dönem sonu sergisinde 50’nin üzerinde eseri İKÇÜ’lü sanatseverlerin beğenisine sundu. 

Bölüm öğrencilerinin Temel Sanat Eğitimi ile Tekstil Tasarımına Giriş derslerinde ürettikleri çalışmalara yer veren serginin İKÇÜ Sanat Galerisinde gerçekleşen açılış törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhsin Akbaş ve Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

8 Mart’a kadar açık kalacak olan sergi hakkında konuşan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, “Sanat ve Tasarım Fakültesi olarak bu yıl lisans düzeyinde açtığımız iki bölümde eğitim öğretime başladık. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin derslerde ürettiği çalışmalara Dönem Sonu Sergisinde yer vermeyi uygun bulduk. Bu yıl birinci sınıfta olan öğrencilerimizin ilk sergisi olması nedeniyle, serginin bizim için ayrı bir önemi var. Aynı şekilde, Sanat ve Tasarım Fakültesinin yeni açılan bir diğer programı olan Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin çalışmalarının yer alacağı bir serginin de hazırlıklarını yapıyoruz. O sergimiz de önümüzdeki haftalarda sanatseverlerle buluşacak” dedi.