En GüncelİKÇUİzmirSağlık

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat İl Kurulu Toplantısı İKÇÜ’de Gerçekleşti

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat İl Kurulunun 2024 yılındaki ilk toplantısına ev sahipliği yaptı

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat İl Kurulu, 2024 yılının ilk toplantısını İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan başkanlığında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde gerçekleştirdi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen toplantıya İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini temsilen, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asya Banu Babaoğlu katıldı. 

İKÇÜ Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat İl Kurulu Toplantısında; İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Emre Çetinkol ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile İl Sağlık Müdürlüğü temsilcileri de hazır bulundu. 

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma tarafından 2023 yılı faaliyet raporlarının sunulduğu toplantıda. 2024 yılı gündeminde bulunan maddeler görüşülerek bu yılın hedef ve stratejileri belirlendi. 

Kurulda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesini temsil eden Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asya Banu Babaoğlu, İKÇÜ’nün kurula katkıda bulunmaya ve her türlü iş birliğine hazır olduğunu belirtti. Kurum temsilcileri ise toplantıya İKÇÜ’nün ev sahipliği yapmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.