En GüncelİKÇUSağlık

Hemşirelik Bölümü “Kültürler Arası Deneyim Paylaşımı” Etkinliği Çerçevesinde Kanadalı Bilim İnsanlarını Ağırladı

Fotoğraf- Aleyna Arslanbaş

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü “Kültürler Arası Deneyim Paylaşımı” etkinliği çerçevesinde Kanada Newfoundland Memorial University Öğretim Üyesi Doç. Dr. April Pike ile Uluslararasılaşma Direktörü Sonja Knutson’ı ağırladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrenme Öğretme Destek Komisyonu tarafından düzenlenen “Kültürler Arası Deneyim Paylaşımı” etkinliği kapsamında İKÇÜ’de bulunan Kanada Newfoundland Memorial University Öğretim Üyesi Doç. Dr. April Pike ile Uluslararasılaşma Direktörü Sonja Knutson,  SBF Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya ve SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ile bir araya gelerek üniversiteler arası potansiyel işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Doç. Dr. Pike ve Knutson’ın Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile buluşmasının ardından, Doç. Dr. Pike Kanada’da hemşirelik programları ve araştırma alanları konusunda “Memorial University of Newfoundland, Canada: The Faculty of Nursing Portfolio” başlıklı bir konuşma yaptı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleşen Kültürler Arası Deneyim Paylaşımı etkinliğinde Doç. Dr. Pike,kurumlar arası işbirliği ile yapılabilecek ortak araştırma projeleri, öğretim elemanlarının mesleki gelişimini artırmayı amaçlayan çalıştaylar, seminerler ve eğitim programları ile öğrenci değişim programları, çevrimiçi kurslar ve öğretim materyalleri gibi eğitim kaynaklarını paylaşma fırsatlarına dikkat çekerek İKÇÜ SBF Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ile gelecekte yapılabilecek işbirliklerine hazır olduklarını belirtti.

Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı tarafından Doç. Dr. April Pike’a ve moderatör Doç. Dr. İlknur Yeşilçınar’a teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile program son buldu.