En GüncelİKÇUSpor

İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı Süper Lig Yükselme Grubunda Mücadele Edecek

İzmir’de düzenlenen Üniversitelerarası Basketbol Bölgesel Turnuvasında 2’nci olma başarısını gösteren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı Süper Lig Yükselme Grubuna kalan 16 üniversite takımı arasında yerini alarak bir ilki gerçekleştirdi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından 18-22 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Üniversitelerarası Basketbol Bölgesel Turnuvasında 2’nci olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı TÜSF tarafından bugün açıklanan sıralamaya göre Süper Lig Yükselme Grubunda yer aldı.

Henüz genç bir üniversite olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarihinde bir ilki gerçekleştiren İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı, pek çok köklü üniversite takımını geride bırakarak Üniversitelerarası Basketbol Bölgesel Turnuvasını başarı ile tamamlamasının ardından Süper Lig Yükselme Grubunda mücadele etmeye hak kazandı.

Antrenörlüğünü İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru ile Taşkın Toprak’ın yaptığı; Ege Gezer, Efe Yüzat, Doğukan İşnel, Deniz Ufuk Yamansavcı, Ege Cem Sun, Ege Oktay, Egehan Yiğit Altuntaş, Berkan Silindir, Berkin Şengül, Mehmet Güner, İsmail Kerim Şengöz, Veli Bahadır Can, Yiğit Güner Çelikten ve Berke Tutar’dan oluşan İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı, bölgesel turnuvada göstermiş olduğu başarı ile Süper Lig Yükselme Grubunda mücadele etmeye hak kazanan Türkiye genelindeki 16 üniversite takımı arasında yerini aldı.

İKÇÜ Erkek Basketbol Takımının Süper Lig Yükselme Grubunda mücadele edecek olması ile ilgili görüşlerini paylaşan İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru, “Takımımızı bu sezon elde ettiği başarılar için içtenlikle tebrik ediyorum. Başarılarının sadece başlangıç olduğuna ve gelecek sezonda daha büyük zaferlere ulaşacağımıza olan inancım tam. Yükselme Grubunda takımımıza başarılar diliyorum” dedi.