En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ Turizm Fakültesinin Geleneksel “Kariyer Günleri” Büyük İlgi Gördü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesinin her yıl düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğinin 8’incisi yoğun bir katılımla gerçekleşti

İKÇÜ Turizm Fakültesinin sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirmek için organize ettiği, her yıl daha yoğun bir katılımla düzenlenen ve geleneksel hale gelen Kariyer Günleri etkinliğinin 8’incisi İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında gerçekleşti. Turizm sektöründe faaliyet gösteren onlarca firmanın stant açtığı 8. Kariyer Günleri etkinliğinin açılışına İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ile dekanlar, akademisyenler, sektör temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

İzmir’de Kurulan İlk Turizm Fakültesinin 8’inci Kariyer Etkinliği

Açılışta konuşan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Turizm Fakültesi’nin, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin en başarılı fakültelerinden biri olduğuna vurgu yaparak, etkinliğe katılım oranının fazla olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesinin İzmir’de kurulan ilk turizm fakültesi olma özelliğini taşıdığını belirten Prof. Dr. Akbaş, “Pandemi süreci ve deprem gibi felaketlere rağmen Kariyer Günleri etkinliğinin 8’incisinin gerçekleşiyor olması Turizm Fakültemizin başarısının sürdürülebilir olduğunun ve devamlılığının bir göstergesi. Ben, Turizm Fakültemizin kuruluşundan bu yana görev yapmış dekan hocalarımıza, şu anki dekanımız Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’e ve tüm fakülte hocalarına bu başarıdaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kariyer Günleri, Turizm Fakültesi öğrencilerimizin staj ve iş imkanlarını sektör temsilcileriyle doğrudan görüşmeleri ve gelecek planlarına yön vermeleri açısından çok önemli bir etkinlik. Bunun dışında fakülte akademik ve idari personeli ile turizm sektöründen gelen temsilciler arasında iletişim kurma imkanı ve gelecekteki projeler ve stratejiler üzerinde fikir alışverişinde bulunma olanağı yaratması açısından da böylesi bir etkinliği çok kıymetli buluyorum. Ayrıca sektör temsilcilerinin de kendi aralarındaki iletişimi arttırma fırsatını bulacakları Kariyer Günleri etkinliğini düzenleyen, bu hale gelmesini sağlayan herkese şükranlarımı sunuyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Ege Bölgesinde Turizm Alanındaki En Geniş Kapsamlı Kariyer Günü

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ise, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve 3 bölümü, 9737 öğrencisi bulunan Turizm Fakültesi hakkında bilgi vererek sözlerine başladı. Prof. Dr. Güler, “Fakültemizde Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları olmak üzere 3 bölüm bulunmaktadır. Fakültemiz, İzmir’de kurulan ve Turizm İşletmeciliği alanında %100 İngilizce eğitim veren ilk Turizm Fakültesi olma özelliğini taşımaktadır ve tüm bölümlerinde her sene yüzde yüz doluluk oranına sahip nadir turizm fakülteleri arasında bulunmaktadır” dedi. İKÇÜ Turizm Fakültesi’nin düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğinin Ege Bölgesinde ve İzmir’de turizm alanında düzenlenen en geniş kapsamlı ve katılımlı kariyer günü olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Güler, gelenekselleşen Kariyer Günü etkinliklerini daha da genişleterek İzmir’deki tüm turizm öğrencilerini de kapsayacak şekilde bir festival havasında gerçekleştirmeyi planladıklarını aktardı. Prof. Dr. Güler, turizm endüstrisi ve üniversite iş birliğini ve buluşmasını sağlamak ve İKÇÜ’lü öğrencileri sektör temsilcileriyle buluşturarak istihdam olanaklarını değerlendirmek amacıyla düzenledikleri Kariyer Günü etkinliğinin hayata geçmesi için vermiş oldukları desteklerden dolayı başta İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse olmak üzere üniversite yönetimine, katılım sağlayan firma temsilcileri ile öğrencilere teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş ile Turizm Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Emre Güler 8. Kariyer Günü etkinliğinde yer alan firmaların stantlarını tek tek ziyaret etti.