En GüncelİKÇUTeknoloji

İKÇÜ’den İş Birliği Ekosistemine Yeni Katkı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Netcom Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında üniversite-sanayi iş birliği kültürünün desteklenmesine yönelik eğitim, araştırma ve istihdam konularında önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile Netcom Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Ozan Avarisli arasında imzalanan protokol toplantısında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Proje Genel Koordinatörü Doç. Dr. Levent Aydın, Genel Sekreter Nurettin Memur hazır bulundu. Protokol ile iki kurum arasında ortak araştırma, teknoloji, sosyal, kültürel iş birliğinin geliştirilmesi, teori ve uygulama alanlarında ve sanayiye yeni ürünlerin kazandırılmasına yönelik proje çalışmaların yürütülmesi, öğrencilerin uygulamaya dönük bilgi ve becerilerini arttırıcı staj imkânların sağlanması hedefleniyor.

Sanayinin Ar-Ge Dinamosuna Üniversite Desteği

İKÇÜ’nün iş dünyası ile kurduğu iş birliğine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, bu gibi iş birlikleri sayesinde, öğrenciler ve akademisyenlerin iş dünyasıyla çok daha yakın çalışma imkânı elde ettiğini kaydetti. Üniversite üretilen bilgi ve ürün çıktılarının sanayi ile buluşmasının önemine değinen Rektör Prof. Dr. Köse, bu süreçten öğrencilerin de istihdam seçenekleriyle fayda sağlayabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Köse, “Teknoloji ve sanayi üretimi bakımından gelişmiş ülkelerde, kalkınmanın anahtarı olarak görülen üniversite-sanayi iş birliğini odağına alan çalışmalar yürüten İKÇÜ olarak; yenilikçi, ileri teknoloji uygulamalarını içeren, ülkemizin millileştirme hedefine katkı sağlayacak çalışmaları her zaman ön planda tutuyoruz. Bu çalışmalarda üniversite ile sanayinin birbirini destekler nitelikte, karşılıklı fayda prensibine dayanan sürdürülebilir bir ilişki kurabilmesi gerekmektedir. Bu süreçte kaliteli ve nitelikli akademisyenlerimizin yaptıkları çalışmaların, sanayinin ar-ge dinamosu olarak tasarım ve üretim süreçlerine dâhil edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda özel sektörümüze, hocalarımıza ve öğrencilerimize değer katacak, kapsamlı bir projeksiyon sunacak, yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı projede imzası olan Netcom Mühendislik ile protokol vesilesiyle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz. Akademik ve bilimsel bakış açısıyla birlikte öğrencilerimizin dinamizmini sanayinin gücü ile birleştirerek; şehrimize ve ülkemize bilimsel ve teknolojik faydalar yüksek katma değerli projeler kazandırmayı hedefliyoruz. İş birliği için değerli Genel Müdür Ozan Avarisli Bey’e ve tüm Netcom Ailesine teşekkür ederim” dedi.

Gençler İçin Güzel Bir Kariyer Planı

İKÇÜ ile ortak paydada buluşacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Netcom Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Genel Müdürü Ozan Avarisli ise firma olarak Türkiye’de ilk kez bir üniversite ile protokol imzaladıklarını aktardı.  Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ve insan kaynağı ihtiyaçlarına doğru yaklaşımlar ile çözüm üretilebileceği bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden Avarisli, “İnanıyorum ki İKÇÜ’den gelen bilgi, birikim, sinerji ile iş birliği ekosistemini büyüterek ülkemize katma değer sunabilecek güzel projelere imza atacağız. Bu buluşma ile gençlerimiz için de firmamızda görev yapan mühendislerimiz için de güzel bir kariyer planlama ve uygulama seçenekleri sunulacaktır. Ar-Ge çalışmalarının sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olması için üniversitenin bilgi odaklı, sanayinin ürün odaklı yaklaşımlarını, entelektüel sermayeyi değer üretimine dönüştürmek için İKÇÜ ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuşt