AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’lü Öğrencilerin TÜBİTAK Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerinin 117 projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. Dönemi başvuru destek sonuçları açıklandı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ön lisans ve lisans öğrencilerinin iki destek programında toplamda 117 projesi desteklenmeye değer görüldü.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yayımlanan “Öğrencinin Üniversite Bilgisine Göre Başvuru-Destek Sayıları” tablosuna göre, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na gönderilen 126 öğrenci projesinin 92’si desteklenmeye değer bulunan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), başvuru sayısının destek sayısına oranı bakımından %73 başarı oranıyla üst sıralarda yer aldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. Dönemi başvuru sonuçlarına göre ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencilerinin 25 projesi desteklenmeye değer görüldü.