En GüncelİKÇU

Prof. Dr. Küçükbayrak, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında Lise Öğrencilerine Yapay Zeka’yı Anlattı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında düzenlenen bir dizi etkinlikte lise öğrencileri ile bir araya geldi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mühendislik Bilimleri Bölümü Temel Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Femin Yalçın Küçükbayrak toplumun bilime ve teknolojiye olan ilgisini ve farkındalığını arttırmak için alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul, lise çağındaki öğrencilerle buluşturmak amacıyla TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Bilim Söyleşileri” etkinliklerinin konuğu oldu.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Akhisar Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi, Akhisar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), Saruhanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şahin Şen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Küçükbayrak, “Yapay Zeka” konulu söyleşilerde Veri Analizinin ne olduğu, neden ve nasıl yapıldığı hakkında bilgilendirmede bulundu. 

Söyleşilere dair değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Küçükbayrak, öğrencilerin yapay zeka ve veri bilimi konularına olan ilgi ve heveslerini görmenin ülkemizin yarınları açısından umut verici olduğunu belirtti.