AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Akreditasyon Süreci ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Fotoğraf- Umut Aybars Sürmeli

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde başlatılması planlanan akreditasyon çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de FEF öğretiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan FEDEK tarafından gerçekleştirilen akreditasyon bilgilendirme toplantısı İKÇÜ Nizâmi-î Gencevî Konferans Salonunda düzenlendi. FEDEK Akreditasyon Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Arı’nın akreditasyon sürecine ilişkin bilgileri içeren detaylı sunumuyla katkıda bulunduğu toplantıya Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Zümrüt Gedik ve Dr. Öğr. Üyesi Erdem Geçit ile bölüm başkanları, akademik ve idari personel katıldı. 

Akredite edilmenin üniversiteye, fakülteye ve bölüme tanınırlık sağlayacağını, verilen eğitimin kalitesini belgeleyeceğini dolayısıyla da mezun olan öğrencilerin diplomasının değerini arttıracağını vurgulayan Prof. Dr. Arı, FEDEK Değerlendirme ve Akreditasyon sürecinin ön hazırlık aşamasından başlayarak, 2 yıl süreyle koşullu veya 5 yıl tam akreditasyon biçiminde sonuçlanabileceğini belirtti. FEDEK Değerlendirme Ölçütlerinin 10 başlıktan oluştuğunu dile getiren Prof. Dr. Arı, bunların; öğrenciler, program öğretim amaçları, program çıktıları, öğretim planı, öğretim kadrosu, yönetim yapısı, alt yapı, kurum desteği ve parasal kaynaklar, sürekli iyileştirme ve programa özgü ölçütler şeklinde sıralanabileceğini aktardı. FEDEK Değerlendirme Ölçütleri kapsamında öğrencilerin mezun olma koşullarının belirtilmesinin, sınavlarda sorulan soruların derste işlenen hangi konuyu kapsadığının raporlanmasının, anket yapılarak öğrencilerden şikâyet ve öneriler hakkında geribildirim alınıp bunların kayda geçirilmesinin önemli noktalar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Arı, bu ölçütleri eksiksiz tamamlayan bölümlerin akreditasyon sürecinin olumlu sonuçlanacağını aktardı.

Oldukça verimli geçen toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.