EğitimEn GüncelİKÇU

Hemşirelik Bölümünden Yeni Becerilerle Etkin Öğrenme Semineri

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 21. Yüzyıl Becerileriyle Etkin Öğrenme semineri düzenlendi

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrenme Öğretme Destek Komisyonu tarafından yeni teknolojilerin öğrenme alanına katkılarını ele almak ve etkin öğrenme becerileri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen eğitici eğitimi semineri Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gençpınar tarafından gerçekleştirildi.  

Uygulamalı ve interaktif bir şekilde gerçekleşen seminere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Akbıyık, Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı, semineri gerçekleştiren Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Gençpınar ile katılımcılara teşekkür etti.

Seminer hakkında bilgi veren Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ise yeni, güncel ve öğrenen merkezli öğretim yöntemlerinin tartışılacağı seminerin, 21. Yüzyıl becerilerinin programlara ve eğitim planlarına nasıl yansıtılabileceği, öğrenen merkezli uygulamaların nasıl gerçekleştirilebileceği sorularından hareketle kurgulandığını belirtti.