En GüncelİKÇUKültür - Sanat

İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğrencileri “Turizmde İnsan Yapay Zekâya Karşı” Münazara Etkinliğinde

Muhabir- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen münazara etkinliğine katıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin Turizm İşletmeciliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin oluşturduğu karma grupların yer aldığı; turizm sektöründe insan faktörünün önemini tartışmak üzere düzenlenen etkinliğe İKÇÜ Turizm Fakültesi’ni temsilen Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Simge Kömürcü Sarıbaş ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Sarıbaş ve Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri Selin Aydın ile Mertcan Cüceoğlu katıldı.

Turizmde “insan” olgusunun öneminin vurgulandığı ve öğrencilerin, kendilerine verilen süre içerisinde argümanlarını savundukları münazarada, İBB Turizm Şube Müdürü Melih Kayacık, Uluslararası Müzecilik Başkanı Derya Manav ve HotelRunner İK Uzmanı Ezgi Altın Ergönenç tarafından objektif değerlendirmelerde bulunuldu. Program, münazaranın ardından fidan dikim etkinliği ile birlikte sona erdi.