İKÇÜ Turizm Fakültesinde Kokoreç Atölyesi
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Turizm Fakültesi ve İKÇÜ SKS Gastronomi Topluluğu tarafından “Türk Mutfağında Sakatatlar (Kokoreç) Atölyesi” düzenlendi.
İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile İKÇÜ SKS Gastronomi Topluluğu iş birliği ile Turizm Fakültesi Uygulama Mutfağında düzenlenen atölyede, Kokoreççi Baki Usta firmasının sahibi Volkan Çolak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.
Kokorecin hazırlanma süreci, yapım aşamaları, Türk mutfağında kokorecin yeri ve önemi ile ilgili teorik bilgiler verilmesinin ardından, İKÇÜ’lü gençler kokoreç ustası Volkan Çolak’la birlikte uygulama yapma fırsatı da yakaladılar.
“Türk Mutfağında Sakatatlar (Kokoreç) Atölyesi”, Volkan Çolak’a teşekkür belgesi takdim edilmesi ile birlikte sona erdi.