En GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ’de “Medical Point Kariyer Günü” Etkinliği

Fotoğraf-Ecem Nur Tura

Muhabir-Asya Meyda Birlik

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ile Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen kariyer günü etkinliğinde İEÜ Medical Point Hastanesi yetkilileri ağırlandı

İKÇÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ile Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliğinde düzenlenen kariyer günü etkinliğinde Hemşirelik Bölümü intörn öğrenciler, İEÜ Medical Point Hastanesi yetkilileri ile bir araya gelerek özel hastanelerdeki kariyer olanakları hakkında bilgi aldı. Etkinliğe, Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı ve Dr. Öğr. Üyesi Esra Ardahan Akgül, İKÇÜ KAGEM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Yalçın, Hemşirelik Bölümü İntörn Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Sinem Eskidemir; İEÜ Medical Point Hastanesi ekibinden ise İşe Alım Uzmanı Merve Aladağlı, Akademi Eğitim Yetkilisi Sıla Özveri Özeni, Başhemşire Gülfer Özgür, Sorumlu Hemşire Elif Yeşilkaya ve Sorumlu Hemşire Orhan Oğuz Atlı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İlk İş Görüşmesi Deneyiminizi Yaşayacaksınız

Programın açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Baysan Arabacı, yakın zamanda mezun olacak Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri için düzenledikleri bu etkinliği, mezun adayı öğrencilerin çalışma sahalarından olan özel hastanelerden biriyle temas kurabilmeleri adına planladıklarını dile getirdi. Kariyer etkinliğinin akışı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Arabacı, “İEÜ Medical Point Hastanesi İnsan Kaynakları Birimi yetkilileri kurumlarını tanıtacaklar ve sizlere hemşirelik mesleğinin özel hastanelerdeki yeri, yapılma şekilleri ve kariyer basamakları ile ilgili bilgi verecekler. Sonrasında ise dileyen mezun adayı öğrencilerimizle mülakat yapacaklar. Böylelikle ilk iş görüşmesi deneyiminizi de yaşamış olacaksınız. Konuklarımıza ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Hemşirelik Mesleğinin ve Kurumun Kariyer Olanakları Anlatıldı

Kurum hakkında bilgi veren Medical Point Akademi Eğitim Yetkilisi Sıla Özveri Özeni, hastanenin ismini “Sağlık Noktası” mottosundan aldığını belirterek kurumun misyonunu, vizyonunu, değerlerini ve çalışma ilkelerini anlattı. Kurumun sevgi, saygı, samimiyet ve sadakat kavramlarından oluşan çalışma ilkelerinin her birinin, hemşirelik mesleğinin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi ve kaliteli sağlık hizmeti sunulabilmesi için birbirinden kıymetli değerler olduğunu vurgulayan Özeni, Medical Point Hastanesinde işe başlayan herkese bu değerlerin önemini ortaya koyan bir oryantasyon eğitimi verdiklerini aktardı. Çalışanlarının motivasyonunu arttırmak ve yeniliklere ayak uydurabilmelerini sağlamak için kurumun sürekli olarak planlı ve plan dışı eğitimler düzenlediğini dile getiren Özeni, kendi kariyer yolculuğundan örnekler vererek Medical Point Hastanesindeki kurum içi kariyer olanaklarına değindi. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi yönetimine, KAGEM yöneticilerine ve Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerine davetleri için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başhemşire Gülfer Özgür ise, kendi kariyer yolculuğundan bahsetti. Hemşirelik mesleğinin gerektirdiği karakter özelliklerine, ilkelerine ve kariyer basamaklarına da değinen Özgür, mezunları yetiştirip meslek hayatına adapte olmalarını sağlamanın öncelikli amaçları arasında olduğunu vurguladı. Özgür, kurumun kariyer olanakları hakkında bilgi verirken, “Elbette, yeni çalışma arkadaşlarımız da aramıza katılıyor. Ancak kurumumuz, özverili çalışmaları ve performansları, çözüm üretici rolleri ile içeriden arkadaşlarımızın yükselmelerine öncelik veriyor” ifadelerini kullandı. 

Sorumlu Hemşireler Elif Yeşilkaya ve Orhan Oğuz Atlı’nın da kariyer yolculuklarını anlatmalarından sonra, öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı. Gün boyu devam eden “Medical Point Kariyer Günü” etkinliği, intörn öğrencilerin CV’lerini kabul eden kurum yetkililerinin, onlarla mülakat yapmalarının ardından sona erdi.