AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de “Potansiyel Mezun Buluşması” Etkinliği

Fotoğraf- Zeynep Yaşar

Muhabir- Asya Meyda Birlik

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) tarafından, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nde öğrenim görmekte olan ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılında mezun olması planlanan uluslararası öğrencilere yönelik “Potansiyel Mezun Buluşması” etkinliği düzenlendi

İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte İKÇÜ’lü uluslararası öğrencilere YTB Uzman Yardımcısı Hasan Alptekin Toprak tarafından “Türkiye Mezunları” çalışmaları hakkında bilgi verildi. 

“Türkiye’nin Gönüllü Elçileri”

Potansiyel mezun çalışmalarıyla ilgili konuşan YTB Uzman Yardımcısı Hasan Alptekin Toprak, “Türkiye mezunu kimliği aidiyetini temin etmek için 3. ve 4. sınıf öğrencileri etkinliğe davet ettik. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde düzenlediğimiz bu programın temel amacı öğrencilerin kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye ile olan bağlarının devam etmesini ve Türkiye’nin yanında olan duruşlarının daha kuvvetli hale gelmesini sağlamaktır. Türkiye mezunları şu an dünyanın pek çok bölgesinde yaşamakta ve Türkçe konuşmaktalar. Türkçe konuşan mezunlar bizim dünyaya açılan kapılarımız, Türkiye’nin gönüllü elçileridir” ifadelerini kullandı.