AkademiEn GüncelİKÇU

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde Üniversite Derecelendirme Sistemleri Paylaşım Toplantısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde,  İKÇÜ İstatistik, Danışmanlık, Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSMER) tarafından üniversite derecelendirme sistemleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İSMER Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Agâh Tekindal’ın “Performans Konumlanması – Sıralama Sistemlerine Entegre Veri Yönetimi” konulu bir sunum yaptığı toplantıya Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, İSMER Müdürü Prof. Dr. Ferhan Elmalı ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Berhan Çoban ile Fakülte Kurulu üyeleri katıldı.

Sunumda “Üniversitelerin Performans Ölçümleri, Veri Yönetim Sistemi, Akademik Veri Yönetim Sistemi Mevcut Durumu, İKÇÜ Başarı Konumlanması, Derecelendirme Sistemleri içerisinde referans alınan ve uyum çalışması yapılacak sistemler” ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca uluslararası ve ulusal derecelendirme sistemlerinden QS (Quacquarelli Symonds), THE (Times Higher Education), YÖK ​​​​​​​ Üniversite İzleme ve Değerlendirme Sistemi, URAP (University Ranking by Academic Performance) ve BM (Birleşmiş Milletler) Sürdürülebilirlik Temalarının tanıtımı yapıldı.

URAP Başarı Sıralamalarına Göre Üniversitelerin Konumları, SIR (Scimago Institutions Rankings) İstatistikleri ve İKÇÜ’nün bu alanlardaki konumu hakkında da bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, uluslararası derecelendirme sistemlerinde yer alabilmek için gereken eşik koşullara değinilerek, akademik personelin ResearcherID, Web of Science – ORC-ID Entegrasyonu, Scopus – ORC-ID Entegrasyonu, Google Scholar- ORC-ID Entegrasyonunun önemi vurgulandı.