En GüncelİKÇUSpor

İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı Süper Lige Yükselme Grubunda Çeyrek Finalde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı, Diyarbakır’da oynanan Basketbol Ünilig Süper Lige Yükselme Grubunda Çeyrek Finale kaldı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Basketbol Ünilig Süper Lige Yükselme Grubu müsabakaları başladı. 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı, Diyarbakır Dicle Üniversitesi ev sahipliğinde, 16 üniversite takımının mücadele ettiği müsabakalarda C Grubunda yer aldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve TED Üniversitesi takımları ile mücadele eden ve rakiplerine üstünlük kuran İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı, grubunu lider olarak tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. 

Süper Lige Yükselme Grubuna kalarak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarihinde bir ilki gerçekleştiren Erkek Basketbol Takımı, Çeyrek Finalde B Grubunu 2’inci olarak tamamlayan Mersin Üniversitesi takımı ile karşılaşacak.

İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı, yarın 10.00’da gerçekleşecek olan karşılamayı kazanması durumunda Süper Lig’e yükselmeye hak kazanacak. 

Atrenörlüğünü İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru ile Taşkın Toprak’ın, yardımcı antrenörlüğünü ise Volkan Aktaş’ın yaptığı İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı: Ege Gezer, Efe Yüzat, Doğukan İşnel, Deniz Ufuk Yamansavcı, Ege Cem Sun, Ege Oktay, Egehan Yiğit Altuntaş, Berkan Silindir, Berkin Şengül, Mehmet Güner, İsmail Kerim Şengöz, Veli Bahadır Can, Yiğit Güner Çelikten ve Berke Tutar’dan oluşuyor.