AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ İlahiyat Fakültesi Erasmus+ Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Fotoğraf- Tuğçe Yetgin

Muhabir- Zeynep Yaşar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dirik ile akademisyenlerin ve çok sayıda öğrencinin katıldığı toplantıda İKÇÜ Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Dış İlişkiler Başkanlığı Öğr. Gör. Cennet Kuman Kıssaboylu Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği hakkında detaylı bilgiler verdi. 

Erasmus+ öğrenim hareketliliği ve staj hareketliliği ile bilgi veren ve programın başvuru koşullarına değinen Öğr. Gör. Kıssaboylu, “Erasmus+ programlarında ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.50 genel not ortalaması gerekirken, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bu not ortalaması en az 3.00 olmalıdır. Ayrıca, İngilizce dil sınavından en az 65 alınması zorunludur. Programa katılabilmek için bir dönemlik programlarda 30, bir akademik yıl boyunca devam eden programlarda ise 60 AKTS kredi yükü şartını sağlamak gerekmektedir” dedi.
Erasmus+ programı staj hareketliliğinin, öğrencilere uluslararası iş deneyimi kazandırırken aynı zamanda kültürel açıdan da zenginleşme fırsatı sunduğunu ifade eden Öğr. Gör. Kıssaboylu, staj hareketliliğine başvuru yapabilmek için öğrencilerin eğitim kurumları tarafından onaylanmış bir staj yerine sahip olmaları gerektiğini belirtti. Öğr. Gör. Kıssaboylu, Erasmus+ programı çerçevesinde yapılan stajların genellikle 2 ila 12 ay arasında değiştiğini ve bu kapsamda öğrencilere Erasmus+ hibesi sağlandığını; başvuru sürecinin ise genellikle öğrencinin kendi üniversitesinin uluslararası ilişkiler birimi veya Erasmus+ koordinatörlüğü tarafından yönetildiğini aktardı.