AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Kalite Topluluğundan Stres Yönetimi Webinarı

Muhabir- Aleyna Arslanbaş

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Kalite Topluluğu tarafından çevrimiçi stres yönetimi eğitimi düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Büyükbayram Arslan’ın konuşmacı olduğu, moderatörlüğünü Kalite Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Ayhan Öncü’nün yaptığı webinara çok sayıda öğrenci katıldı.

Konuşmasına stresin tanımını yaparak başlayan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Büyükbayram Arslan, stresin bilişsel ve duygusal etkilerinden bahsetti. Çevrimiçi olarak gerçekleşen webinarla, öğrencilerin stres tepkilerini fark etmelerinin ve baş etme yöntemlerini öğrenip bu becerileri kullanabilme konusunda farkındalık kazanmalarının amaçlandığını aktardı. 

Stres anında anlık tepki verilmemesi gerektiğine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Arslan, böylesi anlarda “Şu an bedenimde ve zihnimde ne oluyor? “Ne hissediyorum ve ne yapıyorum?” sorularına cevap aranması gerektirdiğini söyledi. Stres anında bireyin kendine odaklanması gerektiğini dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Arslan, stresle baş etme yöntemleri hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilere egzersiz yaptırdı.

Etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.