AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesinde “The Value of Cultures to Modern Microbiology” Konferansı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından “The Value of Cultures to Modern Microbiology” başlıklı konferans düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Yetiştiricilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Can’ın moderatörlüğünde düzenlenen konferansta İngiltere Stirling Üniversitesi Akuakültür Enstitüsü’nde uzun bir süre görev yapan ve balık hastalıkları alanında literatüre katkı sağlayan Emekli Prof. Brian Austin konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, balık hastalıkları konusundaki temel birikimlerini Prof. Austin’in kitaplarından edindiğini vurguladı.

Prof. Austin, İKÇÜ’lü öğrencilere, bakteri kültürlerinin oluşturulması ve balık patojenlerinin mikrobiyolojik özellikleri hakkında bilgi verdi.

Etkinlik, öğrencilerde gelen soruların cevaplanıp, Prof. Brian Austin’e teşekkür belgesi takdim edilmesiyle birlikte sona erdi.