AkademiEn GüncelİKÇUSağlık

İKÇÜ Tıp Fakültesinin 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi Başladı

Fotoğraf- Nurselin Bostan

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi yoğun bir katılımla başladı

İKÇÜ Tıp Fakültesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi başladı. Programında çeşitli kursların, öğrenci sunumlarının, panellerin ve alanında uzman konuşmacıların tecrübe paylaşım etkinliklerinin yer aldığı kongrenin açılışı İKÇÜ Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda yapıldı. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Agah Tekindal ile Doç. Dr. Serkan Bilgin, Bayraklı Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp, Çiğli Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Yamanoğlu, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün, Kongre Başkanı İntörn Doktor Ebru Eyibilen, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerimiz Aktif Bir Eğitim Yaşamının İçinde Oluyor 

4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, İKÇÜ’nün ilk akredite edilen programı olan ve şu sıralar Reakreditasyon sürecinde yoğun bir çalışma içinde bulunan Tıp Fakültesinde, mezuniyet öncesi eğitimin daha etkin sürdürülebilmesi için müfredata İnsan ve Toplum Sağlığı (İTS) ve Temel Mesleksel Beceriler (TMB) derslerinin eklenmesinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Akbaş, “Bu dersler kapsamında öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren tıbbın teorik eğitiminin yanı sıra, pratiğe yönelik derslerle beceriler kazanması ve paneller, bilimsel geziler gibi etkinliklerle aktif bir eğitim yaşamının içerisinde olmaları sağlanmaktadır. İnsan ve Toplum Sağlığı dersi kapsamında yapılan ödevler aracılığıyla, Tıp Fakültesi öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren akademik hayat ile erken dönemde tanışmakta; bilimsel çalışmalarda araştırmacı, bilimsel makalelerde yazar olarak yer alabilmektedir. Bugün dördüncüsü düzenlenen ve artık gelenekselleşme özelliği kazanan kongremizde, öğrencilerimizin İnsan ve Toplum Sağlığı Dersi kapsamında hazırladıkları bilimsel çalışmaların sunulacak olması bizi gururlandırıyor” diye konuştu. Prof. Dr. Akbaş, başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal ve Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Agah Tekindal ile Doç. Dr. Serkan Bilgin, kongre başkanları, düzenleme kurulu üyeleri olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Kongre, Güçlü Bir Şekilde Kurumsallaşmanın Göstergesi 

Gelenekselleşmiş hale gelen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin, İKÇÜ Tıp Fakültesinin güçlü bir şekilde kurumsallaşmasının göstergesi olduğunu dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Esad Topal, “Dünyadaki son yenilikleri takip ederek, öğrencilerimize vermiş olduğumuz tıp eğitimini daha açılımcı hale getirmek ve onları en iyi seviyede hazırlamak için fakülte olarak çalışmalarımızı yoğun bir biçimde, durmadan, kesintisiz olarak devam ettiriyoruz. Bu çalışmalardan biri de Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi. Kongre çerçevesinde düzenlediğimiz panellerle ve kurslarla öğrencilerimizin merak duydukları alanlarda, eğitimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin bu yılki temasının “Tütünsüz Kampüs” olarak belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. Topal, bu tema ile ülkemizde yürütülen tütün ve tütün mamulleri ile mücadele konusuna dikkat çekmek istediklerini ve İKÇÜ’nün Sosyal Sorumluluk Projesi olan “Tütünsüz Bir Yaşama İlk Adım” projesine destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Bu kapsamda, kongre aralarında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Arş. Gör. Ilgın Tımarcı Becerik tarafından yürütülen “Tütünsüz Bir Yaşama İlk Adım” başlıklı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirilen Karbonmonoksit Düzeyi Ölçüm Etkinliğine tüm misafirlerin ve öğrencilerin katılmalarını isteyen Prof. Dr. Topal, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından söz alan İKÇÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün, yıl boyunca yapılan çalışmaların meyvelerini topladıkları ve mezuniyet töreni gibi bir kongre geçirilmesini diledi ve emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

Kongre Başkanı İntörn Doktor Ebru Eyibilen ise, kongrenin düzenlenme nedenlerine değinerek İnsan ve Toplum Sağlığı dersi kapsamında yapılan çalışmaların sunulmasının değerinden bahsetti. Bu tarz çalışmaların öğrencilere olan katkılarından söz eden İntörn Doktor Eyibilen, süreç içerisinde yaşadığı kişisel deneyimleri anlattı. 

Açılış konuşmalarının ardından İKÇÜ Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencilerinin oluşturduğu grubun müzik dinletisi gerçekleşti. Kongre, moderatörlüklerini Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Agah Tekindal’ın ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tözün’ün yaptığı iki farklı panelle devam etti. Panellerin ardından bilimsel programa geçildi.