En GüncelİKÇUSosyal

İKÇÜ’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni 

Fotoğraf-Umut Aybars Sürmeli

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni” düzenlendi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS)’na bağlı Edebiyat Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Dans Topluluğu ve Sinevizyon Topluluğu öğrencilerinin organize ettiği “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni” İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşti. Törene İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Doğan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler ile SKS Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Gençlerdeki Işığı Görüyorum

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, günün anlam ve önemini ifade ettiği konuşmasına, “Dünya üzerinde başka bir toplum yok ki, hem çocuğuna hem gencine bayram hediye etmiş olsun” diyerek başladı ve 19 Mayıs’ın, Türk milletinin kurtuluşu için ant içtiği bir tarih olması ve gençlere armağan edilmesi nedeniyle taşıdığı önemi vurguladı. 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan eden Atatürk’ün “Bütün Umudum Gençliktedir” şeklindeki sözünü hatırlatan Prof. Dr. Bulduklu, Türkiye’nin bütün umudunu gençliğe bağlamış bir ülke olarak kurulduğunu ve ülkeyi Atatürk’ün koyduğu hedef olan muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olanın da hep gençler olacağını belirtti. Prof. Dr. Bulduklu, “Sadece bilimsel anlamda değil, sosyal hayatta ve yaşamın diğer boyutlarında da ne kadar iyi yetişirseniz, kendinizi ne kadar geliştirirseniz Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda o kadar güçlü bir motivasyona sahip oluruz. Açıkçası ben gençlerde bu ışığı görüyorum” dedi.

Ülkemizin Geleceğini Gençler İnşa Edecek

Toplumun mayasında çok güçlü bir vatan sevgisi ve kuvvetli bir gelecek ideali olduğunu dile getiren Prof. Dr. Bulduklu, 15 Temmuz’da bunun çok açık bir biçimde görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Bulduklu, “Daha yüksek vizyona sahip, ülkesi için sorumluluk alan ve gelecekte ülkeyi daha ileri götürmek için çaba gösteren bir neslin geldiğini çok açık bir biçimde görüyorum. 15 Temmuz’da ülkesi için tankların önüne yatanlar, evlerde tutamadığımız gençlerdi. Belki bizler birçok şeyi kaybetmekten korktuk ama onlar hiçbir şeyden korkmadılar. Biz Atatürk’ün yolunda yine aynı şekilde ilerlemeye devam edeceğiz ve gençlik bu çizgiden şaşmadığı sürece de onun gösterdiği hedeflere ulaşacağız. Ben, vatanımız için canını verenleri rahmetle ve şükranla anıyor ve ülkemizin geleceğini inşa edecek olan gençlerin bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Töreni” açılış konuşmasının ardından, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS)’na bağlı toplulukların sunumları ile devam etti.

Edebiyat Topluluğu Üyeleri Ebrar Nur Boyraz’ın Behçet Kemal Çağlar’a ait “Samsun Güzellemesi” şiirini ve Ela Denizhan’ın Ceyhun Atuf Kansu’nun “Şu Sonsuz Koşu” şiirini okumasıyla salonda duygu dolu anlar yaşandı. Dans Topluluğu’nun icra ettiği Halk oyunu ve Sinevizyon Topluluğu’nun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı temalı kısa film gösteriminin ardından Tiyatro Topluluğu tarafından gerçekleştirilen 19 Mayıs konulu temsil izleyenler tarafından ilgiyle takip edildi.