AkademiEğitimEn GüncelİKÇU

İKÇÜ’de Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Proje Kaynakları Tanıtıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından Lisansüstü Öğrencilere Yönelik Proje Kaynakları konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi

İKÇÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde kayıtlı lisansüstü öğrencilere, başvuru yapabilecekleri proje kaynaklarının tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Toplantıda İKÇÜ BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü) Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Agah Tekindal ile Proje Genel Koordinatörlüğü Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Sümeyye Sınır konuşmacı olarak yer aldı. 

AR-GE raporları ile öğrencilerin projelerden yararlanma durumunun izlendiğini belirten Enstitü Müdürü Prof. Dr. Hatice Yıldırım Sarı, proje kaynakları tanıtım etkinliğinin, İKÇÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde kayıtlı yüksek lisans ve doktora öğrencilerini tez aşamasında yapabilecekleri projeler hakkında bilgilendirmek ve öğrencilerin proje kaynaklarından yararlanmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini bildirdi. 

İKÇÜ BAP Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Agah Tekindal, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için bilimsel araştırma projeleri destek miktarları ve projelere başvuru sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirme yaparak öğrencilerin sorularını yanıtladı. 

Proje Genel Koordinatörlüğü Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. Sümeyye Sınır ise yüksek lisans ve doktora öğrencilerine TÜBİTAK, TUSEB ve AB proje kaynaklarını tanıtarak proje başvuru süreçlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

Programa İKÇÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak eğitim gören Diş Hekimliği, Eczacılık ve Sağlık Bilimleri alanındaki öğrencilerin yanı sıra Sosyal Bilimler alanındaki lisansüstü öğrenciler de katıldı.