AkademiEn GüncelİKÇU

Mühendis Adaylarının Bitirme Projeleri Büyük İlgi Gördü

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından dördüncüsü bu yıl gerçekleştirilen “Bitirme Projeleri Poster Sergisi” yoğun ilgi gördü

İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bitirme Projesi Poster Sergisi’ne Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçen Bombar, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Aydın Ülker ve Dr. Öğr. Üyesi Sema Demirci Uzun, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Proje Sergisinde Biyomedikal Mühendisliğinden 19, Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden 17, Harita Mühendisliğinden 7, İnşaat Mühendisliğinden 26, Makine Mühendisliğinden 5, Metalurji ve Malzeme ve Mühendisliğinden 46 ve Mekatronik Mühendisliğinden 21 olmak üzere toplamda 118 adet poster sergilendi ve 205 öğrenci tarafından sunuldu.

Dekan Prof. Dr. Gökçen Bombar, laboratuvar çalışmaları ve literatür araştırmaları yaparak posterleri hazırlayan öğrencileri ve bu süreçte onlara danışmanlık yapan öğretim üyelerini tebrik etti. Prof. Dr. Bombar, “Öğretim üyelerimizin önemli desteği ve öğrencilerimizin kararlı çalışmalarıyla gerçekleşen Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Poster Sunumları, bizleri son derece mutlu etti. Bu projeler, öğrencilerin hem teorik bilgilerini pratikle nasıl birleştirdiklerini ortaya koydu hem de geliştirdikleri yaratıcı ve yenilikçi çözümleri gözler önüne serdi. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin akademik ve profesyonel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor” dedi. 

Proje sahibi öğrencilerin, katılımcılara projelerini anlatma imkânı buldukları sergiyi gezen Dekan Prof. Dr. Gökçen Bombar ile beraberindeki akademisyenler posterler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.