En GüncelİKÇUSpor

Potada Üçüncülük Kupası İKÇÜ’nün 

Süper Lig’e yükselmeyi garantileyerek tarihi bir başarı elde eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Erkek Basketbol Takımı, 16 üniversite takımının yer aldığı Yükselme Grubunda üçüncülük kupasının da sahibi oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen ve Diyarbakır’da oynanan Basketbol Ünilig Süper Lige Yükselme Grubu müsabakaları tamamlandı.

16 Üniversite takımının mücadele ettiği Yükselme Grubu müsabakalarında başarılı sonuçlar alarak Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı, turnuvada üçüncü olma başarısını gösterdi. 

Oynadığı son maçta TED Üniversitesi takımını 49-68 yenen İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı Süper Lig’e yükselişini üçüncülük kupası ile taçlandırmış oldu. 

İKÇÜ Erkek Basketbol Takımının tarihi başarısı hakkında konuşan İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru, “Bu seviyede yoğun bir tempoyla maç oynamak kolay değildi, oyuncularımızı tebrik ediyorum. Süper Lig için çok heyecanlıyız. İyi bir hazırlık dönemi geçirmeyi planlıyoruz. Her müsabakada desteklerini esirgemeyen ve öğrencilerimizi her maç öncesinde motive eden İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu’ya ve üniversite üst yönetimine teşekkür ediyoruz. İKÇÜ ailesi olarak bu tarihi başarının keyfini çıkarıyoruz. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

Antrenörlüğünü İKÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Yeliz Doğru ile Taşkın Toprak’ın, yardımcı antrenörlüğünü ise Volkan Aktaş’ın yaptığı İKÇÜ Erkek Basketbol Takımı: Ege Gezer, Efe Yüzat, Doğukan İşnel, Deniz Ufuk Yamansavcı, Ege Cem Sun, Ege Oktay, Egehan Yiğit Altuntaş, Berkan Silindir, Berkin Şengül, Mehmet Güner, İsmail Kerim Şengöz, Veli Bahadır Can, Yiğit Güner Çelikten, Teoman Kaan Çakaloz ve Berke Tutar’dan oluşuyor.