AkademiEn GüncelİKÇU

Prof. Dr. Akkaya Danışmanlığında Hayata Geçen Türkiye’nin ilk Agro-Kütüphanesinde Kırsal Kütüphaneciler Buluştu

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Akkaya’nın danışmanlığında açılan Türkiye’nin ilk tarım kütüphanesi kırsalda görev yapan kütüphanecilerle buluştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya’nın akademik danışmanlığında, Uşak’ın Banaz İlçesi’nde hayata geçen Türkiye’nin ilk Agro (Tarım) Kütüphanesi projesi kırsalda çalışan kütüphanecileri buluşturdu. Türkiye’nin 15 farklı şehrinden gelen kütüphanecilerin katıldığı etkinlikte proje danışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Akkaya ve İKÇÜ SBBF Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Polat da hazır bulundu.

Kırsal kütüphanelerin benzersiz bir örneği olan ve bu yönüyle IFLA Yeşil Kütüphane Projeleri yarışmasında ilk 5’te yer alan Türkiye’nin ilk Agro Kütüphanesinde gerçekleşen buluşmada Türkiye’nin çeşitli yerlerinde mesleğini devam ettiren kütüphaneciler kütüphanelerinde yaptıkları bazı etkinlik ve öğretim yöntemlerini atölyeler halinde paylaştılar.

Etkinlik, kırsal bölgelerde çalışan kütüphanecilerin karşılaştıkları sorunlara özgün ve yenilikçi çözümler bulmaları ve bu çözümleri meslektaşlarıyla paylaşmaları için önemli bir ortam sağladı. Ayrıca, kütüphaneciler bölgelerinden getirdikleri tohumları Agro Kütüphanenin tohum kitaplığına bağışladılar.