AkademiEn GüncelİKÇU

İKÇÜ Tıp Fakültesinin TÜSEB Proje Başarısı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi’nin projesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye değer görüldü

İKÇÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Arş. Gör. Dr. Burcu Çerçi Alkaç’ın projesi,  Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)- A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Arş. Gör. Dr. Burcu Çerçi Alkaç’ın yürütücüsü olduğu “Arcyriaflavin A’nın Nöroblastoma Hücreleri Üzerindeki Etkisinin Yeni Nesil Sekanslama ile Transkriptomik Düzeyde Belirlenmesi” başlıklı proje üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları veya araştırma enstitüleri/merkezleri tarafından yürütülecek kısa süreli aşı, ilaç, tıbbi cihaz, tanı kiti vb. sağlık bilim ve teknolojileri ile ilgili alanlardaki projelerin desteklenmesini kapsayan (TÜSEB)- A Grubu Acil Ar-Ge Proje Destek Programı çerçevesinde kabul gördü.

Projenin araştırmacılığını ise İKÇÜ Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Soyöz, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Melek Pehlivan ile İKÇÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Pirim üstlendi.