İKÇÜ’nün Üç Projesine TÜBİTAK’tan Destek
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ)’nin üç projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Toprak’ın “Ağaçlandırmayla Ekosistem Rehabilitasyonunda V-Şekilli Mikrohavzaların Ekolojik Etkilerinin Değerlendirilmesi” başlıklı projesi, TÜBİTAK-1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında kabul edildi. TÜBİTAK-1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemeyi kapsıyor.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Öndes’in “Yemli Su Altı Video Sistemlerinden Yararlanarak Özel Çevre Koruma Bölgelerindeki Balıkçılığın Etkisinin Değerlendirilmesi” konulu projesi, TÜBİTAK-1002 – B Hızlı Destek Programı (Acil Destek Modülü) tarafından desteklenmeye değer görüldü. TÜBİTAK-1002 – B Hızlı Destek Programı (Acil Destek Modülü), acil veya öngörülemeyen durumlarda ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesine yönelik olarak hazırlanacak veya hâlihazırda sürdürülmekte olan bir araştırma kapsamında ihtiyaç duyulan tamamlayıcı nitelikteki araştırma materyali ve veriye erişim vb. desteklerin talep edileceği proje önerilerinin, daha hızlı bir değerlendirme sürecine tabi tutularak desteklenmesini içeriyor.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Öztürk’ün “ESMAC – 2023 Kongresi İvmeölçer Tabanlı Hareket Ölçümleri İçin Makine Öğrenimi Modellerinin Doğruluğunun Karşılaştırılması” başlıklı projesi, TÜBİTAK-2224- A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılım Destekleme Programı tarafından kabul gördü. TÜBİTAK-2224- A Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılım Destekleme Programı, araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda hazırladıkları özgün çalışmalarını bilim dünyasıyla paylaşmaları, geri bildirim ve bilimsel tartışmalar ile çalışmalarını geliştirmeleri, çalıştıkları alanlardaki uzman bilim insanlarıyla etkileşim ve işbirliklerini artırmaları amacıyla yurt dışında düzenlenen bilimsel etkinliklerde bildiri sunulması için destek verilmesini içeriyor.