En GüncelİKÇU

Genç Düşünce Sanat ve Medeniyet Topluluğu Gazze’nin Geleceğini Ele Aldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) SKS Genç Düşünce Sanat ve Medeniyet Topluluğu “Ortadoğuda Değişen Dengeler ve Gazze’nin Geleceği” konulu bir program düzenledi

Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Gazze’nin geleceğini değerlendirmek amacıyla İKÇÜ Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen programa SKS Genç Düşünce Sanat ve Medeniyet Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dursun, Filistinli Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dursun ile Filistinli Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri birer konuşma yaptı.  

Filistin’de yaşanan soykırımın, vicdan taşıyan her insanın ortak meselesi olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Dursun, “Amerika ve Avrupa’daki üniversitelerde okuyan gençler soykırımın karşısında durdular. Bizler de tarafsız kalamazdık. Dünyanın neresinde acı çeken bir Müslüman varsa elemi bize dokunur. Sadece Müslümanlar da değil, bizler zulme uğrayan her insanın kurtuluşu için mücadele ediyoruz” dedi. İsrail işgal ve zulmünün tarihsel arka planına da değinen Dr. Öğr. Üyesi Dursun, “İsrail’in temellerinin atıldığı 1897 yılında Basel’deki 1’inci Siyonist Kongrede, geleceği nokta da kararlaştırıldı. O tarihten bugüne, kanla çizecekleri sınırlara ve uydu devletçiklerin başına getirecekleri kişilere dek tasarladılar ve bu planlarını yürürlüğe koydular. Kendi inanışlarına göre, Vadedilmiş Topraklar’ı adım adım ele geçirmeye başladılar” ifadelerini kullandı. İsrail’in zulmünü dile getirmeye ve mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Dursun, “Yüzyıl önce o topraklarda hakkı, barışı, adaleti tesis eden Osmanlının evlatları olarak yine en gür seda bizden çıktı, çıkıyor ve çıkacak” dedi. 

Filistinli Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri ise, “Filistin’de ve Gazze’de oynanan oyunlara kayıtsız kalmayarak savaşın sorumluluğunu üzerlerinde hissedip bu tarihi programı tertip eden İKÇÜ öğrencilerine şükranlarımı sunuyorum. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye de gıyabında teşekkür ediyorum” dedi. Filistin’in sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ve insanlığın ortak davası olduğunu vurgulayan Dr. Tekruri, Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa’nın dün olduğu gibi bugün de işgal altında olduğunu hatırlattı ve İsrail’in her geçen gün oyunlarına yeni oyunlar katarak, her türlü hileye başvurarak işgal alanını genişlettiğini belirtti. İKÇÜ’lü öğrencilere, öğrenim gördükleri alanın kıymetini bilmelerini tavsiye eden Dr. Tekruri, diplomada yazan unvanın yeterli olmadığını, gençlerin görevlerini en iyi şekilde yapan mühendisler, doktorlar ve ilahiyatçılar olarak toplum içinde sorumluluk almaları gerektiğini ifade etti.